Закарпатський апеляційний суд ухвалив новий вирок чоловіку, який побив поліцейську

Закарпатський апеляційний суд ухвалив новий вирок чоловіку, який побив поліцейську
Закарпатський апеляційний суд переглянув вирок Ужгородського міськрайонного суду щодо ужгородця, який наніс легкі тілесні ушкодження працівниці патрульної поліції під час виконання нею службових обов’язків. Колегія суддів задовольнила апеляційну скаргу прокурора і визнала 34-річного чоловіка винуватим у пред’явленому йому обвинуваченні.

 

Обставини справи

Як встановило слідство, 1 жовтня 2017 року о 5 годині ранку до поліції надійшло повідомлення від дружини обвинуваченого, що до її квартири намагається незаконно проникнути чоловік, з котрим вона тимчасово не проживає. На вимогу патрульних, що прибули на виклик, громадянин припинив протиправні дії і почав спускатися разом з ними вниз по сходах. На 7-му поверсі він зупинився і став під стінкою сходової площадки. Під час розмови з поліцейськими чоловік застосував фізичне насильство до сержантки поліції, нанісши їй удар кулаком в область живота. В результаті удару, за висновком експерта, потерпіла  отримала тупу травму живота. Дане тілесне ушкодження кваліфікується як легке тілесне ушкодження, що не спричинило короткочасного розладу здоров’я чи незначної втрати працездатності і не є небезпечним для життя і здоров’я.

Рішення суду першої інстанції

Вироком Ужгородського міськрайонного суду від 16 січня 2019 року чоловіка визнано невинуватим за пред’явленим йому обвинуваченням за ч. 2 ст. 345 КК України та виправдано у зв’язку з недоведеністю в його діянні складу кримінального правопорушення.

Апеляційний вирок

Апеляційний суд, давши оцінку зібраним  у кримінальному провадженні доказам, дійшов висновку, що вони є достовірними та допустимими. Колегія суддів погодилася із доводами апеляційної скарги про те, що обвинувачений діяв із прямим умислом, усвідомлював, що з ним спілкуються працівники поліції, які виконують свої службові обов’язки, і наніс поліцейській удар кулаком в область живота, чим спричинив їй легкі тілесні ушкодження.

Тож суд апеляційної інстанції скасував вирок місцевого суду і ухвалив новий вирок, яким громадянина В. визнано винуватим за ч. 2 ст. 345 КК України та призначено йому покарання у виді обмеження волі на строк 2 роки. На підставі ст.75 і 76 КК особу було звільнено від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на один рік.

Довідка. Ч.2 ст. 345 – умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків, карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Пресслужба Закарпатського апеляційного суду

 

21 вересня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів