Міський голова Богдан Андріїв узяв участь у роботі ІХ Всеукраїнського форуму місцевого самоврядування

Міський голова Богдан Андріїв узяв участь у роботі ІХ Всеукраїнського форуму місцевого самоврядування
ІХ Всеукраїнський форум місцевого самоврядування, який цьогоріч став платформою для обговорення викликів та перспектив розвитку міст та містечок в Україні під час війни, відбувся сьогодні, 22 вересня, у Львові. Серед спікерів – Голова Верховної ради України Руслан Стефанчук, секретар РНБО Олексій Данілов, міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, представники законодавчої та виконавчої гілок влади, органів місцевого самоврядування та донорських організацій, експертної спільноти та громадського середовища.

 

Стратегія та повноваження громад під час війни, їх фінансування та економічний розвиток, енергетична безпека, майбутні зміни до Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», допомога нашим співвітчизникам, які постраждали від російської агресії  – теми панельних дискусій форуму, який відбувається у змішаному форматі (онлайн та офлайн).

Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, який також узяв участь у роботі форуму,  розповів, як наше місто із початком повномасштабної агресії росії організувало допомогу вимушеним переселенцям – про забезпечення житлом та харчуванням, перевезенням до пунктів пропусків та місць тимчасового проживання, наданням медичної, соціальної та психологічної допомоги.

Наголосив, що необхідно зберегти здобутки фінансової децентралізації, зокрема – залишати 64% ПДФО у бюджетах місцевих громад, повернути сплату пайової участі забудовників до бюджету розвитку територіальних громад, забезпечити фінансування закладів професійно-технічної освіти із обласних бюджетів – зараз вони утримуються за кошти бюджетів громад.

За підсумками панельних дискусій напрацюють спільну резолюцію, яку скерують до центральних органів влади. У документі об'єднають пропозиції щодо стратегії та повноважень міст під час війни, фінансування та економічного розвитку громад, відбудови, спроможності міст якісно підготуватися до зими тощо.

 

Більшість фото - Roma Kayman

Ужгородська міська рада

 

22 вересня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів