Ужгород: ще раз про гарячу воду

Проблема гарячої води в Ужгороді і нині залишається актуальною, — коментує в. о. заступника міського голови В. Бобков.

 

— У деяких ЗМІ з’явилася інформація, мовляв, за Погорєлова вода була, якось це питання вирішувалося, а тепер міська влада нічого не робить, аби виправити ситуацію. Те, що Погорєлов створив якусь ідилію, це міф. Про це свідчать цифри. Станом на 1 січня 2003 р. — заборгованість становила 41,5 млн. гривень. Погорєлов прийшов до влади в 2002-му. Вже на 1 січня 2006 року вона зросла до 56,5 млн. гривень. Тобто, відбувалося накопичення боргів. Робилося це з однієї причини — у період правління Погорєлова були вибори президента та до Верховної Ради. Тому ніхто не хотів у цей період "гратися" з населенням. Цим і загнав систему в глухий кут. А тепер до наступних виборів залишилося три роки. Всі кредитори вимагають: поверніть борги. От і почалася катавасія. Та можу офіційно заявити, що ужгородська міська рада не боргує Ужгородтеплокомуненерго за бюджетні установи. Є лише поточні борги. Решту, а це 26 млн. 228 тисяч гривень, боргує населення. Поки гаряча вода є, але за домовленістю з Закарпатобленерго гаряча вода була пролонгована до середини травня. Тому, якщо населення не погасить до цього часу борги, гарячої води не буде. Це треба зрозуміти всім. Існує нині й інша проблема. У березні обласна електромережа повідомила, що котельню на вул. Електрозаводській виводять із експлуатації. Мотивують тим, що Ужгородтеплокомуненерго не виконує зобов’язання і боргує чималі кошти. Ця котельня обігріває значну частину Ужгорода. Тому Ужгородська міська рада вирішила встановити три малі котельні на розі Панькевича та Столєтова, Острівної та Шумної, Добрянського. Під проект підпадають 101 квартира, які збираємося перевести на автономне опалення. Приватним структурам збираємося запропонувати побудувати індивідуальні котельні. Питання обігріву філармонії, лялькового театру вирішуватимемо іншим шляхом. Обійдуться роботи в 4—5 млн. гривень. Після аналізу ситуації з газовиками, комунальниками вирішили, що зробити це реально. Сподіваємося закінчити роботи до 1 жовтня. Це перший крок влади до переведення міста на індивідуальне опалення чи з локальними котельнями.

Тому вже нині звертаюся до населення не встановлювати самовільно автономне опалення. Причина — нині в місті не існує схем перерозподілу тисків у газових мережах. Тому може статися таке, що в людей не працюватимуть котли. Впродовж травня—червня плануємо зробити проект перерозподілу тисків газу. А ось ті будинки, де переважна більшість квартир має автономне опалення, запропонуємо завершити процес. Та в цій ситуації треба зрозуміти таке. Поки існувала центральна система опалення, то від неї нагрівалися й підвали, якщо буде автономне опалення, то труби звідти заберуть. Підвал не обігріватиметься і може виникнути інша проблема — взимку замерзнуть каналізаційні труби. Як варіант, запропонуємо людям підтримувати тепло у підвалах за їхній рахунок. Тому "моя хата з краю", тут не вийде. Кожен має працювати на будинок і на себе.

РІО

 

06 травня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Сергій 2006-05-06 / 15:48:00

    Вибачте в.о. "ЦАРА" -Бобкова,він навідь не знае,що філармонія та ляльковий,належить до власності області,а використання міських/бюджетних коштів/ не за призначенням тягне за собою не будь-яку відповідальність. Так що,його заяви це намагання перекласти відповідальність на інших /правило першого конверта/

  2. 2006-05-06 / 15:12:00

    Який з Бобкова в.о. заступника міського голови??? Сесія не давала згоду на його призначення, в структурі мерії він не працював. Цеж типовий "і.о. Царя"...

  3. Мирон 2006-05-06 / 13:02:00

    Про кількість боргів Бобков бреше,але не в тому річь! Кого цікавить як і що називати.Але гаряча вода була,світло було,місто функціонувало -це не ілюзія або міф.Час покаже.