Закарпатцям роз’яснюють, що буде, якщо не передавати показники лічильника газу

Закарпатцям роз’яснюють, що буде, якщо не передавати показники лічильника газу
На початку кожного місяця люди, які використовують природний газ в побуті, передають показники лічильників. Ті, хто цього з певних причин не робить, — мають ряд складнощів, адже потім нарікають на невідповідність між спожитими об’ємами газу та цифрами у квитанціях.

 

Чому таке відбувається, — пояснив начальник відділу комерційного балансування АТ «Закарпатгаз» Віталій Погоріляк.

«Нам інколи скаржаться клієнти, що об’єми спожитого газу, вказані у квитанції, є більшими або ж меншими, аніж на лічильнику. Дійсно, таке можливо, але лише в тому випадку, якщо споживач не надав нам, як оператору газорозподільних мереж, реальних показників. У такому разі об’єми спожитого газу вираховують на рівні планового місячного обсягу споживання», — зазначив Віталій Погоріляк.

Щомісячна передача показників (з 1 по 5 число) — обов’язок саме споживача. Він передбачений пунктом 4 глави 4 розділу ІХ Кодексу газорозподільних систем, затвердженого постановою НКРЕКП №2494 від 30.09.2015. У той же час обов’язок АТ «Закарпатгаз»  — раз на пів року зробити контрольну звірку цих показників.

«Хочу наголосити, що показники приладу обліку газу (лічильника), як і раніше, передаються виключно АТ "Закарпатгаз" за особовим рахунком, що починається з "050" і містить 10 цифр. Облік газу — це один з напрямків діяльності підприємства. Отримані дані Закарпатгаз вивантажує на спеціальну платформу, звідки їх забирає постачальник (продавець) газу», — пояснив начальник відділу комерційного балансування.

Передати показники лічильника можна багатьма способами. Наприклад, за допомогою онлайн-сервісів:

Особистий кабінет на сайті 104.ua;

Viber-бот 7104;

Telegram-месенджер 7104;

смс на номер 7104;

дзвінок на 067-01-03-04;

електронна пошта [email protected].

Передачу показників лічильника газу можна зробити автоматичною, — додають газовики. Для цього можна встановити спеціальний пристрій — смарт-модем, який отримує від лічильника дані, зберігає їх та самостійно передає Оператору ГРМ один разу на добу.

Також на підприємстві радять надсилати фото показників лічильників, що суттєво спрощує процес обробки даних та виключає людський фактор (ймовірні неточності чи одруківки під час передачі показників), повідомляє преслужба АТ «Закарпатгаз».

 

30 листопада 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів