Арт-терапію для жінок провели в Ужгороді

Арт-терапію для жінок провели в Ужгороді
Арт-терапію для жінок провели сьогодні в ужгородському кар’єрному хабі «ВОНА хаб» у межах Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства».

 

Нагадаємо, «ВОНА хаб» – це проєкт, що реалізується Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні UNFPA, спрямований на розвиток професійного потенціалу та фінансової спроможності жінок, котрі постраждали від домашнього / гендерно зумовленого насильства або знаходяться в групі ризику.

У базі хабу наразі – 250 жінок: як закарпатки, так і ті, які через війну приїхали сюди з інших регіонів у пошуках прихистку. Зокрема, кар’єрний хаб допоміг із працевлаштуванням уже близько 50 жінкам. Цьому сприяла співпраця з релокованим бізнесом, обласним і міським центрами зайнятості. Також у «ВОНА хаб» жінки мають можливість перекваліфіковуватись – тут проводять курси масажу, бухгалтерського обліку, ІТ тощо.

У «ВОНА хаб» наголошують, що, зокрема, один із видів насилля – економічна неспроможність, тож навіть на арт-терапіях, які проводять щосереди, торкаються цієї теми. Сьогодні застосовували терапевтичну техніку «Квітка бажань». Психологиня Алла Фреган стверджує, що малювання фарбами сприяє психологічному розвантаженню, важливо також перед цим проговорювати ту чи іншу тему.

Ужгородська міська рада

 

30 листопада 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів