"Знайшли нацистську символіку, проросійську літературу та «вчення» про сатанізм" — СБУ завершила обшуки в УПЦ МП

"Знайшли нацистську символіку, проросійську літературу та «вчення» про сатанізм" — СБУ завершила обшуки в УПЦ МП

 

Працівники Служби безпеки України 2 грудня завершили перевірки у храмах УПЦ МП, які розташовані у Закарпатській, Рівненській та Житомирській областях. Про це повідомили на сайті СБУ.

У повідомленні СБУ заявили, що під час перевірок виявили "склади" з прокремлівською літературою, нацистську символіку, "вчення про сатанізм" і тексти молитов за московського патріарха Кирила.

У Свято-Миколаївському чоловічому монастирі у Хустському районі Закарпаття працівники СБУ виявили символіку забороненої партії "ОПЗЖ" та брошури, в яких "вихваляли російських загарбників у війні проти України".

На території Рівненсько-Острозької єпархії співробітники Служби безпеки виявили приховану білоруську готівку та брошури із закликами до укладання миру з "братнім російським народом", прославляння "русской земли" та "русских солдат". Вони написані білоруськими та російськими авторами.

Під час безпекових заходів у Свято-Анастасіївському ставропігійному жіночому монастирі та двох Скитах на Житомирщині виявлено осіб, які перебувають на зв’язку з громадянами РФ. Наразі ці контакти вивчаються співробітниками СБУ.

"Наразі всі вилучені матеріали направлено на експертизу для вжиття подальших процесуальних дій і притягнення винних до відповідальності", — йдеться у повідомленні СБУ.

З початку повномасштабної війни СБУ відкрила понад 20 кримінальних проваджень щодо діяльності окремих представників УПЦ МП, у яких фігурують понад 30 підозрюваних — "від інформаторів ворога до коригувальників вогню", повідомили в СБУ.

 

02 грудня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів