У Берегові реформуватимуть бюджет

Завершився процес відбору другої групи міст до участі у проекті “Реформа місцевих бюджетів в Україні”. 55 міст – переможців конкурсу братимуть участь у реалізації Проекту протягом травня 2006 – лютого 2008 років.

 

Конкурс на участь у другому етапі реалізації проекту “Реформа місцевих бюджетів в Україні” розпочався 11 листопада 2005 року. Оголошення про конкурс було розміщено на веб-сайтах Проекту, Міністерства фінансів України, Кабінету Міністрів, Асоціації міст України і громад та у засобах масової інформації.

Запрошення взяти участь у конкурсі отримали мери 420 міст України. 104 міста висловили бажання взяти участь у Проекті. Для забезпечення прозорості та об’єктивності процесу відбору міст була створена спеціальна комісія, яка на основі розробленої системи критеріїв визначила переможців конкурсу. Зокрема, була врахована готовність керівництва міст до розробки більш ефективного та прозорого бюджету за програмно-цільовим методом, а також до залучення громадськості до участі у бюджетному процесі. У результаті, на основі рейтингового голосування були визначені 55 міст, які братимуть участь у Проекті.

Обрані міста представляють 22 області України та Автономну республіку Крим. З урахуванням 30 міст, що були залучені до реалізації Проекту у 2005 році, діяльність Проекту охоплюватиме всі області України. Серед 55 переможців конкурсу – 47 міст обласного значення, у тому числі 9 обласних центрів, а також по чотири міста республіканського та районного значення. Серед них міста-мільйонери Донецьк та Одеса, а також – Запоріжжя, Кривий Ріг, Луганськ, Вінниця, Черкаси, Суми, Дніпродзержинськ та Рівне. До десятки найменших за чисельністю населення міст, що будуть залучені до реалізації Проекту, увійшли Борщів та Бучач (Тернопільська обл.), Кагарлик, Березань та Славутич (Київська обл.), Острог (Рівненська обл.), Гола Пристань (Херсонська обл.), Яремче (Івано-Франківська обл.), Люботин (Харківська обл.), Берегово (Закарпатська обл.) та Южне (Одеська обл.).

Загальна чисельність населення у 55 містах сягає понад 8,2 мільйона осіб. Слід зазначити, що програмно-цільовий метод складання та виконання бюджету – не лише метод розподілу та витрачання бюджетних коштів. Застосування ПЦМ дозволяє покращити якість та рівень життя кожного громадянина через підвищення ефективності використання обмежених бюджетних ресурсів, покращення якості послуг, що надаються населенню, збільшення прозорості бюджетного процесу та підзвітності його громадянам.

Передбачається, що урочиста церемонія підписання Угоди про співпрацю між проектом “Реформа місцевих бюджетів в Україні” та 55 містами-партнерами відбудеться у Києві 6 червня 2006 року.

ЗІА

 

13 травня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів