Ющенко обіцяє першу реприватизацію

Коаліція "Сила народу" висловлює занепокоєння тим, як іде приватизація "Укртелекому".

 

В заяві наголошу?ться, що "нова демократична влада не визна? факту так званої приватизації "Укртелекому", якщо вона відбудеться 2004 року". "Рівно, як і під великим питанням для нас ? юридичне визнання інших приватизаційних оборудок цього року", - говориться в ній.

"Найбільш прикрим ? те, що безпосередніми учасниками брудних приватизаційних оборудок стають родичі, друзі та приятелі найвищих посадових осіб держави", - йдеться в заяві.

"Ще ніколи за десять років Україна не бачила такого цинічного та відвертого пограбування державного майна, яке відбува?ться у 2004 році під патронатом державного керівництва".

Віктор Ющенко наголошу?, що ще минулого року, передбачаючи саме таку ситуацію, демократичні політичні сили вимагали накласти на 2004 рік мораторій на приватизацію.

Він попереджа?, що "Сила народу" уважно відстежуватиме процедуру приватизації стратегічних об'?ктів, наполягатиме на публічності приватизаційних процесів. У випадку порушення законності в процесі приватизації усі причетні до сумнівних оборудок рано чи пізно понесуть кримінальну відповідальність - переконаний лідер коаліції.

У той же час, як повідомило агентству "?нтерфакс-Україна" джерело у Фонді держмайна, стартова ціна 42,86%-го пакету акцій "Укртелекому" на приватизаційному конкурсі може скласти 2533,403 млн. грн.

За його словами, така ціна була встановлена в ході оцінки зазначеного пакету акцій. "Як правило, вона і ? стартовою", - відзначило джерело.

Як повідомив агентству в середу голова Фонду Михайло Чечетов, конкурс буде оголошено 29 липня після затвердження його умов у середу урядом. Його підсумки будуть підведені через 30 днів після дати оголошення. У конкурсі можуть брати участь компанії, що мають більш ніж п'ятирічний досвід роботи на ринку телекомунікацій.

Україна ма? намір продати 42,86% акцій ВАТ "Укртелеком" стратегічному інвестору, після чого у власності держави залишиться контрольний пакет (50%+1 акція). ?нші 7,14% акцій були продані трудовому колективу за пільговою підпискою.

ВАТ "Укртелеком" - лідер на ринку стаціонарного телефонного зв'язку України, обслугову? 9 млн. абонентів з 11 млн. жителів, що користуються стаціонарним телефонним зв'язком.

"Укртелеком" у першому кварталі 2004 року отримав чистий прибуток у сумі 161 млн. грн. при обсязі доходу 1,4 млрд. грн.

 

28 липня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів