"Я не можу піти на фронт, але можу здати кров, і цим допомогти". Як працює станція переливання крові в Ужгороді

"Я не можу піти на фронт, але можу здати кров, і цим допомогти". Як працює станція переливання крові в Ужгороді
Майже 40 людей щодня впродовж тижня здавали кров в обласній станції переливання крові. Про це розповіла виконувачка обов'язків директора закладу Мирослава Хрипак. За її словами, кількість донорів збільшилася впродовж останнього тижня. Наразі запасів компонентів всіх груп крові та резусів є достатньо.

 

Здати кров у свій день народження прийшла Наталія Кричфалушій. "Вирішила у свій день народження здати кров для поранених хлопців. Я вважаю, що лише дією можна себе якось підтримувати в такому стані. Коли я щось роблю, то я можу жити: я або доначу, або печу для поранених, або щось роблю", — розповідає жінка.

Фото: Суспільне Ужгород

Ужгородець Федір кров здає з 2014 року. "Побачив оголошення у засобах масової інформації, що потрібно здавати кров і прийшов, щоб здати і допомогти нашим воїнам-захисникам на території України, які зараз воюють на сході", — каже чоловік.

Вперше стала доноркою ужгородка Анастасія Черкіс. Розповідає, чому вирішила здавати кров. "Оскільки ми багато спілкуємося з хлопцями, то відповідно я знаю, яка кількість поранених та наскільки кров зараз важливий ресурс. Всюди пишуть, станьте до лав ЗСУ, але я не можу піти на фронт, але я можу хоча б цим допомогти", — пояснила жінка.

За словами Мирослави Хрипак, здати кров в Ужгороді в обласній станції переливання можна за адресою вулиця Льва Толстого, 15 у будні з 9:00-14:00 години. "Для того, аби заклад нормально функціонував і в нас було достатньо компонентів крові — нам потрібно в день щоб приходили від 30 до 40 людей. Станом на сьогодні запасів компонентів всіх груп крові та резусів є достатньо", — розповіла директорка.

Суспільне Закарпаття

 

24 січня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів