Майже мільярд фінансових ресурсів за 2 місяці охопили контролем закарпатські аудитори

947,5 млн грн охопили упродовж січня та лютого 2023 року контрольними заходами – ревізіями, аудитами та моніторингами закупівель – працівники Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області.  

 

Загалом виявили порушень законодавства, які призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів на 19,4 млн грн. Зокрема, на 7,2 млн грн – упродовж 5 ревізій та на понад 12,1 млн грн – під час 4 аудитів.

На суму 150,2 млн грн виявили фактів неефективних управлінських дій (рішень) або ж ризикових операцій, котрі призвели або можуть призвести до упущених вигод / недоотриманих доходів чи непродуктивних / зайвих витрат.

  За результатами проведених аудитів отримано економічний ефект на суму 32,2 млн грн.

За результатами ревізій забезпечено відшкодування за порушеннями, які призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів на 2,5 млн грн, що забезпечує повну окупність витрат, здійснених на утримання Управління.

Провели закарпатські аудитори у січні також 21 моніторинг закупівель. За результатами перевірок відмінено 3 торги загалом на 10,8 млн грн та в одному випадку розірвано замовником договір на 23,5 млн грн.

Правоохоронним органам передали матеріали 8 контрольних заходів, за результатами розгляду яких розпочато 5 досудових розслідувань. До наявних кримінальних проваджень долучено матеріали 4 заходів державного фінансового контролю.

За допущені фінансові порушення 12 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

 

 

20 березня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів