Комплектуючі для вітрових електростанцій вироблятимуть на Закарпатті

Комплектуючі для вітрових електростанцій вироблятимуть на Закарпатті
На Перечинщині закладено перші підвалини нового цеху підприємства, виробничі потужності якого релокованого з Краматорська. Компанія спеціалізується на виробництві комплектуючих для вітрових електростанцій (ВЕС).

 

 Голова Перечинської територіальної громади Іван Погоріляк та Олександр Гончаренко, міський голова Краматорська, оглянули будівництво обговорили подальші кроки з адаптації релокованого бізнесу.

«Сьогодні ми спільно працюємо над підсиленням промислового потенціалу нашого регіону. Це, насамперед, відкриває можливості для молоді, яка зможе знайти цікаву роботу та достойну зарплату тут, на місці, не виїжджаючи за кордон. Це додаткові надходження до бюджету, а отже – можливості для реалізації соціальних проектів», - зазначив Іван Погоріляк.

Підприємство юридично зареєструвало свою діяльність на території громади влітку минулого року.

За цей час до місцевого бюджету вже сплачено 12 мільйонів гривень податків. Сюди переїхали сімдесят кваліфікованих працівників. Триває процес передислокації обладнання.

«Ми маємо зараз потужну державну підтримку бізнесу, який попри воєнні дії, прагне працювати і зміцнювати економіку країни. На Закарпатті ми відчуваємо цю підтримку на всіх рівнях. Працюємо на Перемогу!- зауважив народний депутат України Максим Єфімов, який опікується релокацією підприємств зі сходу країни.

Також будівельний майданчик компанії відвідав голова Закарпатської ОВА Віктор Микита, який відзначив ефективну роботу учасників проекту, який стане бюджетоутворюючим для регіону.

Завершити будівництво виробничих потужностей на новій локації планують до кінця року. Працевлаштувати тут зможуть на першому етапі до півтисячі людей – як релокованих, так і місцевих.

Надія Петрів для https://uzhgorod.net.ua/

 

21 березня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів