Після нової трагедії рятувальні роботи на "Краснолиманській" припинені

Рятувальні роботи на шахті "Краснолиманська" у Донецькій області України тимчасово припинені у зв’язку із загибеллю рятувальника від теплового удару.

 

У четвер, 29 липня, в урядовій комісії з розслідування причин катастрофи на шахті повідомили, що рішення про припинення пошуково-рятувальних робіт було прийняте напередодні ввечері.

Причиною цього стала смерть одного з рятувальників.

Зазначимо, що у середу вдень, 28 липня, під час спроби підняти на поверхню одне з трьох виявлених тіл загиблих гірників відбулося позапланове вимкнення електрики. Зупинка вентилятора провітрювання призвела до різкого підвищення температури.

Від теплового удару один рятувальник помер на місці, ще дві особи були госпіталізовані у важкому стані.

Уночі в четвер, 29 липня, до лікарні з тепловим ударом легкого ступеня було доставлено ще чотири особи. Усі шестеро постраждалих перебувають у реанімаційному відділенні.

Для з?ясування причин учорашньої надзвичайної події на шахту прибули міністр палива й енергетики Сергій Тулуб і глава Держкомітету з нагляду за охороною праці Сергій Сторчак. Тулуб і члени урядової комісії в четвер уночі спустилися у забій для обстеження аварійної ділянки.

 

29 липня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів