Уряд вирішив продати 42,86% акцій "Укртелекому" до виборів

Кабінет Міністрів України прийняв рішення продати 42,86% акцій національного оператора зв’язку ВАТ "Укртелеком" до 30 вересня цього року, повідомляють Українські Новини.

 

Про це зазначено в уточненому плані розміщення акцій ВАТ "Укртелеком", затвердженому відповідним розпорядженням уряду від 28 липня.

План передбача? закріплення в державній власності 50%+1 акція компанії, пільговий продаж 7,14% акцій керівникам і працівникам "Укртелекому" (реалізовано у 2002 році) і продаж на відкритих торгах 42,86% акцій компанії до 30 вересня 2004 року.

За словами голови Фонду державного майна Михайла Чечетова, стартова ціна державних 42,86% акцій компанії становитиме від 500 до 600 млн доларів.

ФДМ вирішив провести відкриті торги з продажу 42,86% акцій "Укртелекому" за наявності не менше 2 тендерних пропозицій.

Зазначимо також, що напередодні лідер блоку партій "Наша Україна", колишній глава уряду Віктор Ющенко висловився різко проти проведення приватизації найбільшої телекомунікаційної компанії до виборів Президента і заявив, що у разі перемоги на виборах не визна? правомірності ці?ї угоди.

"Попереджа?мо всіх, ... що нова демократична влада не визна? факту так званої приватизації "Укртелекому", якщо вона відбудеться у 2004 році", - зазначено в заяві коаліції "Сила народу", підписаній Віктором Ющенком.

У заяві також сказано, що через сумнівні операції з продажу у 2004 році таких державних об??ктів, зокрема "Криворіжсталі", бюджет недоодержав десятки мільйонів гривень, завдяки яким можна було б реально, а не символічно, підвищити зарплати, пенсії, стипендії.

Тому коаліція ма? намір уважно відслідковувати процедуру приватизації стратегічних об??ктів, до яких належить "Укртелеком", і наполягатиме на публічності приватизаційних процесів.

Коаліція також заявля?, що у разі порушень законності в процесі приватизації всі причетні до сумнівних операцій рано або пізно нестимуть кримінальну відповідальність.

 

29 липня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів