Влада знову радилася, як запобігти пандемії пташиного грипу

25-го травня у Міністерстві з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи відбулося 3-тє засідання Координаційної ради з питань протидії високопатогенному грипу птиці та запобігання пандемії грипу.

 

Головував на засіданні заступник голови Координаційної ради, перший заступник Міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Сергій Бережнов. Ситуація, що склалася в Україні у зв’язку з виникненням пташиного грипу, залишається напруженою. На сьогодні 27 країн Європи виявили на своїх територіях наявність випадків захворювання птахів. Вся світова спільнота активно готується до можливості виникнення пандемії грипу. Координаційна рада, створена за указом Президента України, працює повноцінно, в повному обсязі виконуючи поставлені завдання. “Виникнення пандемії невідворотне, це лише справа часу, - робить невтішні прогнози Сергії Бережнов. - Відсутність випадків захворювання серед населення України обумовлюється лише нашим оперативним реагуванням на спалах хвороби серед птахів”.
215 x 150
За словами заступника голови Координаційної ради, наступними кроками вирішення проблеми протидії високопатогенному пташиному грипу будуть закупівля специфічних противірусних лікарських засобів, які складатимуть мінімальний резерв країни на випадок ускладнення загальної ситуації з пташиним грипом, створення необхідної кількості спеціалізованих лабораторій для своєчасної діагностики захворювання на пташиний грип, та активізація санітарно-просвітницької роботи серед населення. Питання фінансування реалізації плану роботи Координаційної ради залишається відкритим. Саме для його вирішення до складу Координаційної ради увійшов представник Міністерства фінансів, на рівні заступника міністра, яким наразі розглядається можливість співробітництва зі Світовим банком, щодо залучення коштів міжнародних донорських організацій на організацію запобіжних заходів. Адже проблема пандемії грипу є нагальною. Тому і постає необхідність об’єднання зусиль країн світової спільноти задля недопущення епідеміологічних ускладнень.

Марина Чабанова,
прес-служба МНС

 

29 травня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів