ЗАКАРПАТТЯ: В УЖГОРОДІ ГОРІЛО ПІДПРИЄМСТВО, ЩО СПЕЦІАЛІЗУЄТЬСЯ НА ПЕРЕРОБЦІ ВТОРИННОЇ СИРОВИНИ

Сьогодні вночі вогонь практично повністю знищив приміщення одного з найбільших ужгородських підприємств, що спеціалізується на переробці вторинної сировини – паперу. Площа пожежі склала близько 780 квадратних метрів, а для того, щоб локалізувати полум’я довелося залучити увесь ужгородський гарнізон пожежної охорони та рятувальне відділення Закарпатського аварійно-рятувального загону спеціального призначення.

 

Роботи по розбиранню конструкцій ще досі тривають. В ГУ МНС України в Закарпатській області це пояснюють тим, що вогонь „переховується” поміж спресованим папером, тому доводиться проливати практично кожен сантиметр будівлі.

Саме гасіння, як зауважують пожежники, було доволі утрудненим. Завдяки великій кількості паперу вогонь зумів швидко розповсюдитися по всій площі будівлі, практично не залишаючи шансів і можливості врятувати бодай якісь верстати й обладнання. Так само стрімко зросла й температура - вже за півгодини з часу повідомлення про вогонь, полум’я завіграшки почало „скручувати” могутні металеві конструкції, на яких трималося покриття будівлі, загрожуючи будь-якої хвилі обвалитися на тих, хто протистояв пожежі.

Однак, найбільшою проблемою для рятувальників став надто низький тиск у водомережах, який не дозволяв організувати ефективне гасіння. Ще до 23:00 з ним можна було миритися, а після – сподіватися тільки на власні зусилля. Неодноразові звернення до керівників міського водоканалу з проханням підвищити тиск не дали бажаного результату і вода в гідрантах не з’явилася.

Виходом у даній ситуації стала організація перекачування води з пожежних водоймищ поруч розташованої нафтобази, керівництво якої подбало про протипожежний стан свого підприємства. Однак, щоб організувати безперебійну подачу води, довелося спорядити до водоймищ, розташованих за добрих п’ятсот кроків, два пожежні автомобілі. Звісно, що це позначилося на самому ході гасіння, хоча дорікнути в цьому пожежникам навряд чи можна.

Для того, щоб локалізувати полум’я пожежникам знадобилося неповних дві години, але щоб повністю вгамувати вогонь та не допустити повторних загорянь, їм доведеться працювати щонайменше до кінця цього дня.

Наразі поки не вдалося встановити від чого саме сталася пожежа, експерти з випробувальної пожежної лабораторії ГУ МНС України в Закарпатській області, поки не відкидають жодної версії, хоча найбільше схиляються до так званої „електричної” причини.

До повної локалізації вогню, не вдалося визначитися й хоча б з орієнтовними матеріальними збитками. Однак, зруйнована будівля та макулатура (яка тут, до речі, перестає бути простим непотребом, а перетворюється на сировину), вочевидь „потягне” на чималу суму.

Центр пропаганди ГУ МНС України в Закарпатській області

 

29 травня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів