"Хоснуйте" на здоров’я!

Однiй iз найвiдомiших кредитних спiлок областi виповнилося 10 рокiв

 

З цього приводу вiдбулися ювiлейнi загальнi збори кредитної спiлки "Хосен", на яких зi звiтами виступили голова правлiння Марiя Зiлгалова та керiвники органiв управлiння. Називалися цифри, затверджувалися звiти - все, як годиться в таких випадках. Але
не це вразило запрошених на зiбрання, а надзвичайно тепла, якась домашня атмосфера, що панувала в залi. Вкладники та позичальники зустрiчали кожен виступ - чи то з боку спостережної ради, чи правлiння, чи кредитного комiтету, чи ревiзiйної комiсiї - оплесками i затверджували звiти одностайно.
Людмила ОРТУТАЙ, "Ужгород": Створення кредитно спiлки "Хосен" зiнiцiювали жiнки, розповiдає Марiя Зiлгалова. Сьогоднi спiлка нараховує 4170 членiв, i 75 вiдсоткiв - жiнки. А добру репутацiю спiлки створюють її працiвники та система фiнансових послуг, однiєю з найважливiших рис яких серед подiбних установ є найменшi вiдсотки на кредити. "Хосен" - установа, що постiйно розвивається. Серед вiдвiдувачiв багато тих, хто вперше переступив порiг спiлки 10 рокiв тому i вiдтодi є її постiйним членом. I не лише самi користуються її послугами, а й приводять сюди своїх рiдних, друзiв, знайомих. Дуже гарно i влучно сказала про спiвпрацю з кредитною спiлкою "Хосен" одна з членiв: "Ми тут зустрiлися, тут одружилися, тут народжуємо дiтей та розвиваємо бiзнес".
Послiдовнi дії з боку керiвництва спiлки та вiра в людей зробили "Хосен" тим, чим сьогоднi є спiлка. Марiя Зiлгалова пiдкреслює: "Хосен" зробили люди, котрi вклали в цю справу свою енерiю та бажання допомагати собi й iншим. Це персонал спiлки, члени спостережної ради, члени ревiзiйної комiсiї i, звичайно ж, люди, котрi внесли грошi i отримали кредити. Вони самi забезпечують її стабiльнiсть, сприяють розвитку, процвiтанню спiлки. Взаємовiдносини в цiй громадi найкраще характеризує девiз: "Свiй до свого по своє". Бо зустрiтися разом – це початок, залишитися разом - це прогрес, працювати i допомагати один одному - це успiх!" (Генрi Форд).
Наскiльки успiшною спiвпраця кредитної спiлки з її членами, ми попросили розповiсти їх самих. Отже, їм слово. Андрiй Деметер: - До кредитної спiлки "Хосен" мене загiтував
"патрiарх" Степан Пономаренко. I я жодного разу не пошкодував, що зробив цей крок. На мою невеличку пенсiю не в змозi купувати потрiбнi, iнколи недешевi, лiки, тож розв’язав цю проблему, отримуючи вiдсотки вiд вкладу в "Хосен".
Олена Токач: - Дуже задоволена спiлкою, бо тако уваги до себе не вiдчувала нiде. Жодної пихатостi, зверхностi з боку працiвникiв, лише люб’язнiсть i бажання допомогти. Якщо дiвчата зайнятi, то до спiлкування пiдключа ться голова правлiння спiлки Марiя Зiлгалова. I все спокiйно, виважено, ввiчливо. Менi настiльки
подобається бути членом цiєї спiлки, що я привела сюди ще двох своїх подруг. Володимир Задорожний, професор УжНУ: - Чому я вибрав "Хосен"? Тому, що ним керують жiнки, до яких я не байдужий. А якщо серйозно, то вважаю, що там, де урядують жiнки, порядку бiльше. Крiм цього, довiряю насамперед Марiї Зiлгаловiй, котру знаю давно як порядну людину. Вiдсотки, якi я отримую вiд свого вкладу, можливо, мав би i в iншiй кредитнiй установi, але головним для себе вважаю надiйнiсть. А вона в спiлцi "Хосен".
Василь Лютянський: - Часом у банкiвських установах можна побачити черги i втомлених людей, що стоять у них. Якраз цього нема в кредитнiй спiлцi "Хосен". За цим пильно стежать уважнi працiвницi, а якщо й треба почекати, то завжди запропонують присiсти,
привiтнi i завжди усмiхненi. Прийдеш туди з поганим настроєм, та вже через декiлька хвилин спiлкування з цими милими дiвчатами i сам починаєш усмiхатися.
Беднаж Серафiна: - У спiлцi я вже п’ять рокiв i не збираюся її полишати. Надiйна установа, куди можна спокiйно нести свої грошi. 14 рокiв, як я пiшла на пенсiю, i сьогоднi виживаю практично завдяки вiдсоткам, отриманим у спiлцi. I впевнена в тому, що вона мiцно стоїть на ногах. У будь-який час тут можна отримати будь-яку суму, без зайвих розмов i проблем. Щороку ми зустрiчаємося на звiтних зборах i маємо можливiсть довiдатися, як розвива ться спiлка, скiльки нових членiв влилося до неї, як поповнюються нашi рахунки. I вiдчуваємо, що ми - одна сiм’я, де панують увага до кожного та довiра.

 

31 травня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів