ШТОРМОВЕ ПОПЕРЕДЖЕННЯ: РІЧКА БОРЖАВА МОЖЕ ВИЙТИ НА ЗАПЛАВИ

За останніми даними Закарпатського обласного центру з гідрометеорології сьогодні ввечері, вночі та завтра вранці по Закарпатській області очікуються дуже сильні дощі, грози, місцями град, шквалисте посилення вітру до 19-24 м/с.

 

В ніч з 30 на 31 травня, протягом 31 травня – 1 червня на річках області очікується відновлення підвищення рівнів води на 0,5-1,5 м, на річці Тиса (ділянка Великий Бичків – Вилок), в нижніх течіях річки Боржави на 1-2 м, з виходом води на заплаву.

Річка Боржава протікає трьома районами Закарпаття – Іршавським, Виноградівським та Берегівським, однак найбільш небезпечна вона в районі сіл Шаланки та Великі Ком’яти на Виноградівщині. Через особливості русла навіть невеликі дощі здатні призводити до різких коливань рівнів.

Рятувальники повідомили місцеві органи влади про можливий вихід води на заплави, аби можна було спільно протистояти "водним" ексцесам.

В 2006 році Боржава вже завдавала прикрощів мешканцям села Великі Ком’яти, підтопивши у квітні близько 20 дворогосподарств, повідомили з Центру пропаганди ГУ МНС України в Закарпатській області

 

31 травня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів