Закарпатське Загаття запрошує до себе туристів!

Центр села Загаття Іршавського району Закарпатської області прикрасила перша база відпочинку. Вона розмістилась у 2-поверховій будівлі, яка влітку за радянських часів перетворювалася на піонерський табір. Тут залюбки відпочивали діти навіть з Москви...

 

Занедбану споруду взявся відродити іршавський підприємець Василь Вовканич, який зізнався, що хоче повернути колишню славу Загаттю. Нині до послуг туристів - 15 ошатних кімнат з душовими (аби була вода, довелося викопати колодязь) та 4 "люкси".
Власник каже, що акцент переважно робитиметься на відпочинок дітей. Місцевий історик Іван Кобаль каже, що Загаттю є чим похвалитися. Неподалік бази відпочинку, зокрема, є невеликий парк, поруч з яким стоїть будинок, у якому народився і виріс відомий закарпатський художник Адальберт Ерделі. Село має гарний стадіон, річку, де можна купатися. Любителів загадок і мандрів в урочищі Гат чекає таємнича печера.
Загадку, куди вона веде, не розгадано і дотепер. Унікальні дерев’яні храми можна побачити у сусідніх селах Івашковиця та Дешковиця, музеї партизанської слави - у Чорному Потоці та Бабичах.
У райцентрі місті Іршава, що всього за 15 км від села, можна повозитися знаменитою вузькоколійкою, яку люди ще називають Анцьою Кушницькою. Словом, є прекрасні можливості оздоровитися фізично і збагатитися духовно.

Оксана Штефаньо.

 

01 червня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів