В Чопі створять Дирекцію 5-го транспортного коридору

Ініціює його створення Асоціація "Європейський союз транспортників України"

 

Асоціація "Європейський союз транспортників України" ініціює створення Дирекції п’ятого міжнародного транспортного коридору (МТК-5) у Чопі (Закарпатська обл.) з метою забезпечення реальної інтеграції України у світове транспортне та економічне співтовариство, передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на керівника карпатського центра Асоціації Валентину Парокінну.

"Враховуючи, що з найбільш перспективних для міжнародного транзиту регіонів України найбільш розвинену транспортну інфраструктуру має Закарпатський регіон, який не даремно називають західними воротами України в Європу, доцільно таку організацію створити саме на цій території", - сказала В.Парокінна. За її словами, Дирекція МТК-5 не повинна бути державної, її засновниками повинні стати представники транспортних організацій, асоціацій експедиторів і митних брокерів.

Міжнародний транспортний коридор №5 (Італія - Словенія - Угорщина - Словаччина - Україна - Росія) бере початок в італійському Трієсті. Проходить через території Словенії, Хорватії, Угорщини та України по маршруту: Трієст - Любляна - Загреб - Будапешт - Чоп - Львів, з розгалуженнями на Словаччину МТК №5а: Братислава - Чоп - Львів, на Боснію та Герцеговину МТК №5b: Будапешт - Осієк - Сараєво - Плоце.

 

02 червня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів