Закарпатські ветеринари спростовують інформацію чернівецьких колег щодо неякісного інкубування птиці

Начальник держуправління ветеринарної медицини в Закарпатській області Юрій Садварі 5 червня в коментарі ЗІКу спростував інформацію чернівецької ветслужби щодо неякісного інкубування птиці підприємствами області. "Ветеринарна служба Закарпаття на 95% впевнена, що місцеві підприємства, які інкубують птицю, не могли заготовляти яйця від населення, – зазначив він. – Для інкубування закарпатські фермери закуповують яйця племінної птиці "ROCC-308" в угорської фірми "Бабулна Тетра". Область працює виключно на племінному яйці з Угорщини".

 

За словами Юрія Садварі, продукція угорської фірми спочатку проходить перевірку ветслужбою Угорщини. Відтак 72 години її перевіряють фахівці на кордоні, і тільки тоді яйця поступають на інкубацію. Опісля того, як вилупляться курчата, одноденний молодняк теж проходить контроль ветеринарів, і лише на 6-7 день дається дозвіл на реалізацію молодняка.

Посадовець також зазначив, що в області не зафіксовано випадків гибелі курчат, хоча цього року вперше за останні 15 років ветеринарній службі у співпраці з іншими установами вдалося забезпечити закарпатських селян молодняком, вирощеним закарпатськими фермерами.

Загалом в області інкубуванням займаються 17 фермерських господарств, а вирощують та утримують птицю близько 37. Вони продукують біля 2,7 млн голів птиці.

Як раніше повідомляв ЗІК, на Буковині в окремих селах масово гинуть кури. Ветеринарна служба пояснює загибель півтора-двомісячних курей тим, що селяни закупили нежиттєздатний молодняк з Івано-Франківська та Закарпаття, де інкубатори заготовляли яйце збірне, а не те, що мало би йти на вирощування птахів, що і стало причиною загибелі птахів.

ЗІК

 

05 червня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів