ХТО І СКІЛЬКИ ЗАРОБИВ МИНУЛОГО РОКУ

В Ужгородському прес-клубі відбулося засідання на тему: "Підсумки деклараційної кампанії-2006". Про активність закарпатців у декларуванні власних доходів розповів в.о. заступника голови, начальник відділу оподаткування фізичних осіб ДПА в Закарпатті Микола Бутенко

 

Як повідомив Микола Бутенко, на сьогодні закарпатцями подано 4244 декларації про отримані доходи за 2005 рік. Добровільна сума сплати підприємцями у порівняні з минулим роком збільшилась більш, як на 50%, двоє з них задекларувало чистий дохід понад 1 млн.грн., ще 117 мешканців Закарпаття отримали валовий дохід понад мільйон гривень. Сере тих, хто задекларував значні суми, є і громадянин Німеччини, який вирішив сплачувати податки в Україні через нижчі, ніж у його країні ставки. Найбільше багатих людей в Мукачеві, Ужгороді та Тячівському районі.
Значні суми закарпатці, за даними податківців отримали від операцій з нерухомістю, інвестиційної діяльності. З числа 4 244 поданих громадянами декларацій 3926 містили витрати, заявлених до податкового кредиту. Найчастіше використовувався кредит при оплаті навчання. Сорок два закарпатці подали декларації про отримані доходи за кордоном, найсумлінніший з них повідомив про зароблені140 тисяч гривень.

Прийом податкових декларацій триватиме протягом цілого року, повідомляє податкова служба. Наступного року цю процедуру податківці обіцяють ще більш спростити, запровадивши послуги подання декларацій через Інтернет. Як зазначили учасники засідання, закарпатці стали більш свідомими: про свої доходи повідомляє багато тих підприємців, хто згідно із законодавством не повинен цього робити. А для тих, хто повинен і не здає декларацій вчасно передбачені штрафні санкції до 80 гривень, для підприємців — до 170 гривень.

 

07 червня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів