В установах і організаціях Ужгорода виявлено ряд порушень фінансово-бюджетної дисципліни

Фахівцями Контрольно-ревізійного управління в Закарпатській області проведено перевірку виконання бюджетів та ефективності використання бюджетних коштів в місті Ужгороді за період з 01.11.2002 року по 01.04.2004 року

 

В ході проведення комплексної перевірки виявлено фінансових порушень, що призвели до збитків на загальну суму 484,1 тис.грн., інших фінансових порушень встановлено на суму 140,57 тис.грн., недотримання порядку застосування процедур закупівлі на загальну суму 1906,0 тис.грн.
Проведеними перевірками виконання бюджету міста, операцій з поточного рахунку міського бюджету та ревізіями використання бюджетних коштів і збереження майна бюджетних установ міста встановлено, що міською радою та Ужгродським міським фінансовим управлінням не в повній мірі забезпечено виконання вимог статті 78 п.1 Бюджетного кодексу України в частині забезпечення виконання відповідного місцевого бюджету, здійснення загальної організації та управління виконанням міського бюджету, координації діяльності учасників бюджетного процесу з питань виконання бюджету, що призвело до ряду порушень принципів бюджетної системи України, визначених Бюджетним кодексом України та законами України про державний бюджет.
Також, міською радою не були враховані всі можливі резерви для надходження доходів до міського бюджету.
Так, в результаті невизначення органом місцевого самоврядування в який спосіб здійснювати контроль за стягненням заборгованості з орендної плати, бюджет міста недоотримав 121,63 тис.грн. Проведеним аналізом реальних можливостей надходжень орендної плати за землю від юридичних та фізичних осіб в управлінні майнової політики міської ради встановлено, що розрахунки за оренду землі управлінням не проводяться, і по даним бухгалтерському обліку не відображаються, що не да? можливості здійснювати такий контроль та проводити претензійно-позовну роботу.
Незважаючи на обмеженість бюджетних коштів, органами місцевого самоврядування продовжу?ться практика надання пільг зі сплати податків і зборів без урахування доцільності їх надання та визначення джерел покриття втрачених доходів. Так, протягом періоду, який перевірявся рішеннями сесій міської ради надавалися пільги по сплаті плати за землю в частині, що належить до бюджету міста. Всього таких пільг було надано на загальну суму 292,9 тис.грн.
В порушення п.4 ст.64 Бюджетного кодексу України міськвиконкомом кошти, одержані від ре?страції суб??ктів підпримницької діяльності та плата за видачу свідоцтва про присво?ння підпри?мству громадського харчування відповідної націночної категорії зараховувалися на спецрахунок міськвиконкому і використано на поточні потреби. Внаслідок чого міським бюджетом недоотримано доходів в сумі 103,7 тис.грн. Про це ?УЖГОРОД.net.ua? повідомили в прес-службі КРУ в Закарпатській області.

 

31 липня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів