Найбільше інвестицій вкладено в ужгородські підприємства зв’язку

У I кварталі 2006 року активізувалась інвестиційна та будівельна діяльність по м. Ужгороду. Порівняно з відповідним періодом минулого року обсяги інвестицій у основний капітал зросли на 96,8 відсотка, повідомив Н. Драганчук, провідний спеціаліст-економіст відділу статистики м. Ужгорода.

 

За даний період поточного року по м. Ужгороду підприємствами та організаціями всіх форм власності за рахунок усіх джерел фінансування освоєно 97,4 млн. грн. (у фактичних цінах) інвестицій у основний капітал. Питома вага інвестицій у основний капітал у загальнообласному введенні складає третю частину всіх інвестицій.

Основним джерелом фінансування інвестицій у основний капітал були приватні кошти (36,3 % усіх інвестицій), включаючи в основний капітал на індивідуальне житлове будівництво та власні кошти підприємств і організацій (31,5 %). Порівняно з минулим роком зросли кредити банків та інші позики в 2,7 разу — до 18,7 млн. грн. Проте знизились інвестиції в основний капітал за рахунок коштів державного бюджету та коштів місцевих бюджетів відповідно на 38,6 та 37,5 відсотка. Через нестабільність у державі іноземні інвестори зменшили фінансування економіки на 40,4 % порівняно з відповідним періодом минулого року. У загальному обсязі освоєних інвестицій зросла частка інвестицій на будівельні й монтажні роботи на 13,4 відсоткового пункта.

Зростання обсягів інвестицій в основний капітал у I кварталі 2006 року характерно для більшості видів економічної діяльності, крім підприємств державного управління та сфери діяльності готелів та ресторанів, де порівняно до попереднього року обсяг вкладених інвестицій знизився відповідно на 10,5 та 21,9 відсотка.

Найвагомішу частку інвестицій вкладено в підприємства зв’язку, що на 30,7 % більше ніж минулого року. У розвиток підприємств, які займаються операціями із нерухомістю та видавання під найм інвестовано 20,0 % інвестицій, що майже в 3 рази більше минулорічного показника.

Збільшення інвестицій порівняно з відповідним періодом минулого року досягнуто і в сфері освіти та охорони здоров’я й соціальної допомоги відповідно на 73,2 % та в 2,4 разу, хоча частка їх у загальному обсязі інвестицій і надалі залишається незначною.

 

24 червня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів