Шматок Гуцульщини на Тетральній

Проходячи повз Закарпатський театр ляльок, неможливо залишити поза увагою вироби народних умільців, що манять перехожих своєю оригінальністю.

 

Гуцульські витвори спинили і наш погляд, тож ми звернулися до господаря різнобарвного начиння із кількома запитаннями.

Найперше ми довідалися, що чоловік, який торгує виробами, родом із сусідньої Яремчі і звуть його Леонід Михайлович Микитенко. "Із гуцульськими виробами ми об’їздили майже пів-Європи, – каже він, – але коли зібрався до Ужгорода, вдома мене переконували, що тут мене не зрозуміють. Звичайно, я не послухався, бо хоча Яремчу від Ужгорода віддаляють якихось 300 км, ніколи не був на Закарпатті. Тому захотілося відвідати цей унікальний край і відчути всі його принади на собі. Приїхавши сюди і почавши працювати, я зрозумів, що це надзвичайно колоритний край. Що тут живуть цікаві люди, котрі, проходячи мимо, кажуть "Доброго ранку" чи "Слава Ісусу Христу". Також нам стало відомо, що народні умільці з Гуцульщини, зокрема Леонід Михайлович, на виїзді працюють переважно у літній період. А більший період року проводять вдома, виготовляючи вироби.

Тут на площі Театральній на його столі можна побачити й придбати вироби з Криму, керамічні гончарні з Львівщини. Гуцульщина представлена Коломиєю, Косовом і Кутами.

А закарпатцям цей чоловік щиро бажає, щоб для цього благодатного краю владами усіх рівнів робилося значно більше, бо люди того заслужили.

 

28 липня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. doogoo 2006-07-29 / 00:19:00

    Купив в цього пана гребінець для своєї дівчини. Він мені дуже переконливо розповів, що для цього типу волосся треба саме такий гребінець, взяв всього 30 гривень. Нещодавно ми відпочивали в Криму, і я побачив такі самі гребінці на кожному кроці продають по 6-8 гривень.