На Закарпатті підбито підсумки економічного і соціального розвитку області за І півріччя 2006 року

27 липня в Ужгороді перший заступник голови Закарпатської облдержадміністрації І.Балога провів розширене засідання колегії, на якому підбито підсумки економічного і соціального розвитку області за І півріччя 2006 року та підсумки виконання місцевих бюджетів області за I півріччя 2006 року.

 

Зазначалось, що в економіці області відбулися позитивні зміни. Забезпечено зростання обсягів промислового виробництва, темпи якого проти попереднього року склали 117,9%. Найвищі показники досягнуті у машинобудуванні (139,2%), целюлозно-паперовій, поліграфічній галузях (134%), виробництва будматеріалів та скловиробів (115,9). Збільшення обсягів виробництва досягнуто у 10 адміністративно-територіальних одиниць області.

Намітилась тенденція до активізації інвестиційної та будівельної діяльності. У порівнянні з відповідним періодом минулого року на 31,6 % зросли надходження податків і платежів до бюджетів усіх рівнів і склали 802,2 млн.грн. На 33,8% в порівнянні з відповідним періодом минулого року відбулося зростання середньомісячної заробітної плати, проте її рівень на 16,8% нижчий від середнього по Україні. Створено 18,3 тис. нових робочих місць. У той же час погіршилася фінансова дисципліна, зросли податкові борги та заборгованість з виплати заробітної плати. У порівнянні з І півріччям 2005 року на 0,8% скорочено обсяги валової продукції сільського господарства. Згідно загальнодержавного рейтингу область покращила свої позиції. По темпах зростання обсягів інвестицій у житлове будівництво та темпах введення в експлуатацію житла Закарпаття вийшло на перше місце в державі, область продовжує мати найнижчу питому вагу збиткових підприємств. Разом з тим, в регіоні найвищі темпи зростання заборгованості із виплати заробітної плати, хоча частка заборгованості незначна, найвищі темпи зростання збитків збиткових підприємств від звичайної діяльності до оподаткування, а також найменший абсолютний приріст обсягу обороту роздрібної торгівлі в розрахунку на одного жителя. За підсумками колегії визнано незадовільною роботу Берегівського міськвиконкому, Великоберезнянської, Берегівської і Хустської райдержадміністрацій щодо забезпечення зростання обсягів промислового виробництва, дано конкретні доручення відповідним управлінням і відділам облдержадміністрації.

Щодо другого питання порядку денного, зазначалось, що до загального фонду державного бюджету протягом І півріччя 2006 року надійшло податків, зборів (обов’язкових платежів) у сумі 488 767,1 тис. грн., що на 23,4% або на 92 789,2 тис. грн. більше відповідного періоду минулого року. План І півріччя виконаний на 110,6%, понад план надійшло 46 734,9 тис. грн. Рекомендовано райдержадміністраціям та міськвиконкомам посилити контроль за повнотою нарахування та своєчасним перерахуванням податку з доходів фізичних осіб до місцевих бюджетів, продовжити роботу щодо забезпечення повної ліквідації кредиторської та дебіторської заборгованості бюджетних установ та недопущення їх виникнення у поточному році. Стан розрахунків бюджетних установ тримати на постійному контролі.

 

31 липня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів