Закарпатська адміністрація визнала ситуацію з Ужгородським замком-фортецею надзвичайною

27 липня заступник голови облдержадміністрації О.Карташов провів термінове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

 

Розглянуто ситуацію, що склалася на Ужгородському замку-фортеці, де є реальна загроза життю мешканцям 12 житлових будинків по вулиці Підградській. Відповідно експертного висновку МНС України на проведення невідкладних аварійно-відновлювальних робіт необхідно виділити кошти у сумі понад 5 млн. грн.

Комісія вирішила: визнати ситуацію, що склалася на Ужгородському замку-фортеці, як надзвичайну ситуацію регіонального рівня (пункт 5.3 Порядку класифікації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру за їх рівнями). Дано доручення терміново підготувати звернення до Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів з резервного фонду державного бюджету України для проведення невідкладних аварійно-відновлювальних робіт, терміново розглянути можливість виділення коштів з резервного фонду обласного бюджету для проведення першочергових аварійних робіт. З метою уникнення травмування відвідувачів Закарпатського краєзнавчого музею тимчасово заборонити доступ до Північної вежі Ужгородського замку.

 

31 липня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. 2006-07-31 / 14:51:00

    ну да, хтось на цьому заробить, але головне, щоб був контроль за виконаням робіт, та незалежна експертиза якості та безпеки. Бо це не жарти, а реальна загроза життю людей на голови яких можуть посипатись груди середньовічного каміння.