Солотвинський солерудник "стає на ноги"?

Аварії протягом 2002-2005 років на шахтах Солотвинського солерудника негативно вплинули на виробничу діяльність, економічні показники підприємства.

 

З цього приводу обласна державна адміністрація неодноразово зверталася до Прем’єр-міністра України, Кабінету Міністрів України щодо прийняття відповідних урядових рішень. Зараз це питання вже розглядається на рівні Президента, який доручив Кабінету Міністрів України затвердити План-графік виконання невідкладних робіт, пов’язаних з ліквідацією наслідків затоплення шахт, реконструкцією стволів, забезпеченням захисту родовища кам’яної солі від ґрунтових та поверхневих вод та поновленням виробничих потужностей Солотвинського солерудника, надавши йому статус державної програми та передбачивши під час розроблення проектів Закону про Державний бюджет України кошти на фінансування робіт.
Останнім часом на підприємстві помітні позитивні тенденції. З червня виплачується поточна заробітна плата. Це важливо, адже Солотвинський солерудник наразі є одним з найбільших в області боржників щодо невиплат заробітної плати своїм працівникам. На початок липня заборгованість щодо заробітної плати зменшилась на 100 тисяч гривень. Минулого місяця підприємству вдалося видобути близько 9,5 мільйона тонн солі та майже всю реалізувати, заробивши 852 мільйони гривень. Завдяки фінансовим надходженням від реалізації солі з’явилася можливість у липні цього року стовідсотково розрахуватися за спожиту електроенергію.
З державного бюджету виділено 5 мільйонів гривень для ліквідації наслідків аварій на шахтах №8 та №9.

Прес-служба ОДА

 

04 серпня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів