„Благодійний” Синевір чекатиме на гостей

У неділю, 20 серпня, на Міжгірщинів Закарпатській області відбудуться дві важливі події.

 

Найперше — проходитиме традиційний фестиваль „На Синевир трембіти кличуть”. Однак цього разу, крім виступів та урочистостей, на святі передбачена презентація благодійної акції „Кожній дитині – родину”. Організатори заходу ставлять за мету зібрати кошти на створення чи розвиток вже існуючих дитячих будинків сімейного типу, аби кожна дитина зростала в родинному теплі і затишку.
Першими, хто відгукнувся на заклик підтримати акцію, стали держслужбовці: в Закарпатській обласній державній адміністрації та райдержадміністраціях розпочато добровільний збір коштів. Приєднуються підприємці і бізнесмени. Загалом, будь-хто може долучитися до цієї благородної справи. Кошти, які будуть надходити на рахунок Ужгородського міського благодійного фонду „Клуб Альтруса Ужгород” (члени якого разом з представниками ОДА є ініціаторами проведення акції) (р/р 260064918 МФО 312345 Закарпатський обласний філіал АПБ „Аваль” з поміткою „Кожній дитині – родину!”) розподілятимуться виключно на створення та облаштування нових дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей у Закарпатській області.
Нині у Закарпатті діє 18 дитячих будинків сімейного типу та 5 прийомних сімей. Ще близько 500 дітей-сиріт та дітей, які позбавлені батьківського піклування, перебувають на повному державному утриманні. Всі вони, як будь-яка дитина, потребують тепла родинного вогнища.
Згадана акція знайшла широку підтримку громадськості області, видатних діячів культури і мистецтва України – народних артистів України Степана Гіги і Павла Дворського, кращих мистецьких колективів та виконавців, які 20 серпня 2006 року в рамках свята народної творчості „На Синевир трембіти кличуть” (с.Синевир Міжгірського району) візьмуть участь у благодійному концерті.

 

15 серпня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів