"Коломийка"

Закарпатці взяли участь у Гуцульському фестивалі на Івано-Франківщині

 

Цими вихідними кілька тисяч етнічних гуцулів зі всього світу зібралися на батьківщині Олекси Довбуша у селі Печиніжин Коломийського району Івано-Франківської області. Тут проходив XVI Міжнародний гуцульський фестиваль "Коломийка", повідомила ТРК "ВЕЖА".

На сьогодні, кажуть краєзнавці в Україні живе більше півмільйона гуцулів. Усі вони компактно проживають у гірських районах трьох областей — Чернівецької, Івано-Франківської та Закарпатської. Гуцульськими можна називати і понад три десятки гірських сіл у Румунії.
Головне, що об’єднує гуцулів й зараз – це діалект, коломийки, народний одяг, гуцульські страви, легенда про опришка Олексу Довбуша та давні традиції, які гуцули намагаються відтворити хоча б на фестивалях.
Цьогорічний Гуцульський фестиваль зібрав чимало гостей із України та з-за кордону. Опришки на конях, гуцульське весілля та гуцульська ватра, справжня гірська їжа, у якій, як стверджують старожили, і є секрет їхнього довголіття, автентичні вироби народних майстрів і, звичайно, коломийка - і це ще не все, що можна було побачити та почути на 16 Гуцульському фестивалі.

 

28 серпня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів