Найкраща дитяча письменниця Закарпаття відзначає ювілей

У п’ятницю в Ужгороді побачать поетичну моно-виставу

 

Цього року виповнюється двадцятиріччя з часу виходу першої книжки Галини Малик “Страус річкою пливе”, яка побачила світ у відомому видавництві “Веселка”. З того часу її творчість впевнено йде вгору. За книжку “Злочинці з паралельного світу” їй присуджено премію імені Лесі Українки.

Особливо успішними для ужгородки є останні роки. У Тернополі вийшли “Пригоди в зачарованому місті”, у Вінниці – “Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії” та “Подорож Алі до країни Сяк-Таків”, у Києві – “Сміятись заборонено”, у Львові – “Злочинці з паралельного світу-2”. У відомих видавництвах готуються до виходу нові книжки – “Мандри та подвиги лицаря Горчика”, “Абра-Кадабра”, “Вуйко Йой і лишиня”.

Незабаром з’явиться диск із аудіозаписами її творів. Недарма і на Національному форумі видавців відбулося чимало акцій, пов’язаних з іменем ужгородки.

А як не згадати дорослу творчість Галини Малик! Її поетичну збірку “Мій срібний князю” та переклад з болгарської “Габровських жартів”, які цьогоріч вийшли у видавництві Закарпаття. За словами письменниці, нині вона переживає свій творчий розквіт. “Мов з ланцюга зірвалося”, -- сміється вона.

Друзі та шанувальники таки змогли переконати Галину Малик провести вечір з нагоди життєвого та творчого ювілею. Вшанування відбудеться у п’ятницю, 22 вересня, о 17.00 у ляльковому театрі, а його родзинкою стане моно-вистава за поезіями Галини Малик “І тільки слово” у виконанні Ліни Гвать зі Словаччини.

Олександр ГАВРОШ, Ужгород.

 

19 вересня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів