На Закарпатті селяни заблокували проїзд лісовозам меблевої фірми через те, що ті руйнують дорогу

Мешканці села Монастирець Хустського району Закарпатської області влаштували мітинг і протягом трьох днів з 18 до 20 вересня блокували дорогу лісовозам хустської філії фірми "Ено-Меблі ЛТД". Як повідомив ЗІКу 25 вересня сільський голова Юрій Горват, селяни вимагали виділити кошти на ремонт проїзної частини, бо вантажівки фірми завдають великої шкоди дорозі.

 

Найбільше жителів села обурило те, що під час ремонту дороги лісозаготівельна організація збільшила обсяги перевезення деревини. "Дорога зазнала такого руйнування, що навіть не можна пройти", – зазначив війт.

Водночас гендиректор фірми "Ено-Меблі ЛТД" Євген Кунинець стверджує, що даний інцидент трапився через необізнаність громадськості і зміну влади. "У селі помінялася влада, прийшов новий голова, тому потрібно починати усе з нового листка. З селом Монастирем ми співпрацюємо вже багато років. Під час повені взяли його під свою опіку: допомагали відбудовувати мости, церкви, школи; відновили дорогу. Наразі, на її ремонт виділили 30 т асфальту", – зазначив він. Євген Кунинець також додав, що через блокування фірма зазнала збитків на суму понад 4 тисячі гривень.

Він також запевнив ЗІК, що конфлікт залагоджено. Але "якщо кожне село почне блокувати дороги, то нам буде легше закрити заготівлі", – зауважив гендиректор.

Натомість сільський голова Юрій Горват вважає внесок фірми "Ено-Меблі ЛТД" (30 т асфальту вартістю близько 4 тис. грн) недостатнім. Сільська ж рада виділила на відбудову траси 15 тис. грн. А згідно з кошторисом, 118 тис. грн потрібно затратити лише на ямковий ремонт дороги.

ЗІК

 

25 вересня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів