“За-Карпатський Усе-Світ”

З ініціативи Центру європейської інформації Закарпатської обласної бібліотеки в Ужгороді відбулася презентація 44-ого випуску незалежного культурологічного часопису “Ї” (Львів) “За-Карпатський Усе-Світ” (редактори Тарас Возняк, Ірина Магдиш), який побачив світ у вересні 2006 р.

 

Журнал становить собою своєрідний путівник по Закарпаттю, зокрема містить нариси про всі наші 11 міст та про багато сіл. Його автори – краєзнавці і журналісти зі Львова (І.Великий, І.Лильо) та Закарпаття (О.Ворошилов, О.Гаврош, М.Дочинець, В.Кузан, Т.Літераті, М.Рошко, С. Федака ). Серед матеріалів – стаття про закарпатського ведмедя (геральдичний символ Закарпаття), зразки закарпатського фольклору і поезії (П.Мідянка).
Оскільки Закарпаття є українським містком до сусідніх країн, журнал завершується великим есе “П’ять геніїв” Бейли Хамваша (1897-1968) – одного з найоригінальніших угорських філософів (українською Б.Хамваш видається вперше). Есе – про п’ять історичних земель колишнього Угорського королівства, про ментальність і традиції тамтешнього населення (в тому числі про Північну Угорщину, до котрої колись входило Закарпаття). 320-сторінкове видання містить фотоілюстрації на кожній сторінці, починаючи з портрета А.Волошина. Презентація – в обласній бібліотеці о 17-00.

http://www.zakarpat.info

 

09 жовтня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів