До бюджету міста від податківців надійшло понад 63 млн. гривень

Про підсумки роботи ДПІ в м. Ужгороді за 9 місяців цього року та актуальні питання, що стоять перед інспекцією, говорилося під час круглого столу за участі начальниці міської податкової інспекції Марії Бадиди та її заступників.

 

Оскільки ж однією з проблем при виконанні місцевого бюджету є невиконання місцевих податків і зборів, а левову частку у доходах місцевих податків і зборів посідає ринковий збір, то було запрошено і керівників міських ринків. Завдяки проведенню різних дієвих заходів з посилення контролю за дотриманням податкового законодавства, ліквідації заборгованості перед бюджетом, з початку року до зведеного бюджету надійшло податків на суму 176 966,9 тис. грн. До державного бюджету мобілізовано 93 445,6 тис. грн., бюджету ж міста дісталося 63 357,7 тис. грн.

"Якщо взяти виконання місцевого бюджету, а від того, як виконується бюджет, залежить виконання всіх заходів, які фінансуються з місцевого бюджету: утримання соціально-культурної сфери, ремонти дахів і шляхів, прибудинкових територій, а ще й настає важкий зимовий період, то тих коштів, які ми збираємо, щоб підтримувати всю інфраструктуру в м. Ужгороді, є недостатньо, — повідомила начальниця міської податкової. — Тоді як податок з доходів фізичних осіб та плата за землю є високими, по місцевих податках і зборах ми навіть не досягли рівня 9 місяців минулого року: це стосується і ринкового збору, і збору за паркування автомобілів. Згідно з новим законодавством податкові органи не можуть так, як раніше, проводити перевірки об’єктів підприємництва, але минулого тижня ми провели перевірки автостоянок і виявили, що тільки 50 % транспорту обілечується, а інша половина або нічого не платить, або їхня плата йде комусь у кишеню".

РІО

 

15 жовтня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів