Ужгородські податківці про ріст надходжень, ринки і збиткові підприємства

10 жовтня ужгородські податківці провели прес-конференцію за підсумками роботи ДПІ в м.Ужгороді за 9 місяців поточного року. За інформацією начальника ДПІ в м.Ужгороді Марії Бадиди, за звітний період до Зведеного бюджету надійшло податків на загальну суму 176,9 млн.гривень, що становить 131% до відповідного періоду минулого року.

 

До Державного бюджету мобілізовано 93,4 млн. гривень - 127,8% до минулорічних показників. За 9 місяців поточного року податківці зібрали в місцевий бюджет 83,5 млн. гривень - 131,7% до відповідного періоду минулого року.

Однак є і проблеми. Як повідомила заступник начальника ДПІ в м.Ужгороді Любов Зюріна, за результатами порівняльного аналізу сплати ринкового збору за 9 місяців поточного року і відповідного періоду минулого року по 8 ринках обласного центру простежуються від’ємні показники. Також одним з головних напрямів роботи податкової служби міста залишається робота з тими суб’єктами господарювання, які декларують збитковість або мінімізують сплату податків до бюджету. Причини виникнення у суб’єктів підприємницької діяльності збитків вивчаються, ці матеріали передаються для проведення перевірок. В результаті проведеної профілактичної роботи, фіскальних засобів впливу, кількість підприємств, які мінімізують свої податкові зобов’язання від початку року скоротилася з 84 до 64. Майже вдвічі зменшилась і кількість підприємств з нульовими оборотами ( з 620 до 350 ).

Як повідомив в.о. заступника начальника ДПІ в м.Ужгороді, начальник відділу оподаткування фізичних осіб Юрій Сарай, відрадним є те, що значно зросли надходження по податку з доходів фізичних осіб, який є одним з основних бюджетоутворюючих податків, що акомулюється в місті. Так, за звітний період по даному виду податку надійшло 59,6 млн.гривень, що на 15,3 млн.гривень більше за відповідний період минулого року. На думку Юрія Сарая це є результатом проведених перевірок в місцях здійснення діяльності суб’єктами господарювання.

За повідомленням ДПІ в м.Ужгороді

 

18 жовтня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Равлик 2006-10-19 / 09:59:00

    Якщоб перерахувати зростання цін на єнергоносіі,з\пл.,товари споживчого ринку та вартість послуг -буде в порівнянні з минулим роком -30%,така статистика.

  2. 2006-10-18 / 14:01:00

    Адміни, інформація дуже свіжа — 10 жовтня! Треба було ще тиждень почекати..

  3. 2006-10-18 / 12:43:00

    На думку... З такими думками в часлівський коргаз! Так порівняно з минулим роком зросли зарплати в бюджетників та чиновників, один Кічковсьий із своєю зарплатою складає 0,2% із тих 15,3 млн. грн. А ви первірки. Якби податківці із хабарів отриманих на таких перевірках сплачували податок, то зріст би був забезпечений не на 15,3 млн. грн, а щонайменше на 30...