Завдяки зовнішньоекономічній активності підприємств ужгородські митники виконали фінансові завдання

"Основним фактором, що дозволив митниці забезпечувати виконання фінансових завдань, є активна зовнішньоекономічна діяльність протягом цього року окремих підприємств з імпорту на митну територію України різних видів товарів. Зокрема, це: транспортні засоби (50,3 млн грн), побутова техніка (15 млн грн), сировина, матеріали та обладнання для виробництва на території СЕЗ "Закарпаття" (13,6 млн грн), дитяче харчування (5,2 млн грн)", – повідомив 18 жовтня під час прес-конференції начальник Ужгородської митниці Михайло Порада.

 

За його словами, сфера зовнішньоекономічних операцій впродовж року характеризувалася такими показниками, як наявність 51,3% від загального обсягу імпорту давальницької сировини та лише близько 37% операцій з "чистого" або оподаткованого імпорту.

До бюджету перераховано податків і зборів на суму понад 225 млн грн. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 17,5 млн грн. В тому числі до обласного бюджету надійшло майже 176 млн грн, що на 3 млн грн більше, ніж торік.

Начальник митниці також повідомив, що тривають будівельні роботи з реконструкції митного поста "Ужгород" за програмою ТАСІS. Для цих потреб Єврокомісія виділила 3 млн євро. Загальна вартість будівельних робіт становить близько 12 млн євро.

ЗІК

 

19 жовтня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів