ВАТ "УЖГОРОДСЬКИЙ ТУРБОГАЗ" ПЛАНУЄ ОНОВИТИ СВОЮ ДІЯЛЬНІСТЬ, ЗОКРЕМА ЧЕРЕЗ СПІВПРАЦЮ ІЗ "АВТОКрАЗ"

Відбулося виїзне засідання Ужгородського прес-клубу реформ на ВАТ „Ужгородський Турбогаз” , де журналісти дізналися про плани заводу по оновленню його діяльності.

 

Генеральний директор ВАТ „Ужгородський Турбогаз” Михайло Качур, зокрема, розповів, що сьогодні завод нарощує обсяги виробництва та залишається одним з найбільших в Україні виробників обладнання для нафтогазової галузі. Завод продукує різноманітні деталі для газовидобувної техніки, облаштування газових магістралей тощо Росії, Казахстану, Узбекистану та інших східних держав. Для місцевого ринку завод продовжує виготовляти, наприклад, продукцію для водоканалу та комунальних служб як то каналізаційні люки, металеві решітки тощо.
Крім того, сьогодні розглядаються 3 інвестиційні проекти (за сприяння банку "Фінанси і кредит"), спрямовані на стрімкий розвиток підприємства. Якщо наразі задіяно 17-18 % потужностей підприємства, то за найближчі три роки керівництво заводу планує повністю відновити увесь об’єм виробництва — через закупівлю сучасного обладнання, збільшення асортименту продукції.
За ІІІ квартал цього року, свідчить М. Качур, виробництво збільшилося на 15 % у порівнянні з попереднім періодом. На заводі працює понад 230 працівників. А у червні цього року рішенням акціонерів заводу "Ужгородський Турбогаз" увійшов до української холдингової компанії "АвтоКрАЗ". Це потужне автомобілебудівне підприємство вже 60 років успішно продукує важкі вантажні машини — тягачі, лісовози, нафтоперевізники, військовики, автомобілі для будівельної галузі та інші. 95 % продукції спрямовується на експорт. Заступник директора, директор з виробництва ХК "АвтоКрАЗ” Володимир Козинець стверджує, що компанія планує повернутися обличчям до української економіки та сприяти насиченню ринку якісними машинами знаного у світі Кременчуцького автомобільного заводу.
Вхід до холдингу "Ужгородського турбогазу" означає, що усі структури холдингу відтепер активно просуватимуть на ринок продукцію ужгородського заводу. У свою чергу на території "Ужгородського Турбогазу" відбулося відкриття торгово-представницького майданчику ХК „Авто КрАЗ”. Зокрема було презентовано найбільш „актуальні” для нашого краю моделі техніки – КрАЗ-лісовоз та сідельний тягач. Висока якість продукції та надійність автомобілів "КрАЗ" забезпечили їм попит і популярність у 57 країнах світу. Тепер вантажівки можна буде оглянути, придбати та отримати відповідне сервісне обслуговування і у нашому краї. Так, Закарпатський облавтодор вже придбав потужний снігоочисний автомобіль КрАЗ-6510. Керуючий Львівського регіонального управління банку „Фінанси і кредит” Михайло Кравчук наголосив, що відтепер підприємства Закарпаття можуть придбати чи отримати в кредит або лізинг автотехніку за цінами виробника, вчасно пройти гарантійний огляд, обслуговування чи закупити потрібні запчастини та комплектуючі.
За припущенням В. Козинця, на Закарпатті вже працюють близько 500 КрАЗів. За розрахунками компанії найближчим часом Україна буде споживати близько 100 автомобілів КрАЗ за місяць.

 

30 жовтня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів