Словацькі експерти обговорили на Закарпатті шляхи залучення європейських грошей

Згідно з проектом ЄС "Сусідство" в Закарпатській області перебувала група експертів Словацької асоціації зовнішньої політики на чолі з Александром Дулебою. Метою цього проекту є підготовка ключових матеріалів для українсько-словацької прикордонної стратегії і проекту Програми політичного, громадського, економічного та соціального розвитку українсько-словацького прикордоння в межах Карпатського Єврорегіону. Про це ЗІКу повідомила 30 жовтня вчений секретар Закарпатської філії Українського інституту стратегічних досліджень Анжела Кляйзнер.

 

Дослідження проекту слугуватимуть базою для органів місцевого самоврядування під час створення політики регіонального розвитку Карпатського Єврорегіону, а також політики українсько-словацького прикордонного співробітництва.

Словацькі експерти зустрілися з представниками Закарпатських облдержадміністрації та облради, Ужгородської міської, Великоберезнянської районної та селищної рад, Представництва Міністерства закордонних справ України в Ужгороді, Генерального консульства Словацької Республіки в Ужгороді. Крім цього, іноземці мали розмову з керівництвом Держприкордонслужби та Держкомітету з питань національностей та міграції в області, лідерами словацьких національно-культурних товариств, науковцями, експертами академічних центрів краю та неурядових громадських організацій, які займаються питаннями українсько-словацького співробітництва.

Анжела Кляйзнер також повідомила, що 31 жовтня рада експертів при голові ОДА визначатиме можливі пріоритети регіонального розвитку, що є спільними для прикордонних територій України та Словацької Республіки (Закарпатської області та Пряшівського і Кошіцького округу).

Європейська комісія згідно з програмою "Сусідство" (European Neighbourhood and Partnership instrument) планує наступного року допомогти Україні підготуватися до наслідків розширення ЄС. Нові програми (з фінансуванням 20 млн євро) спрямовані на поліпшення співробітництва вздовж кордонів ЄС з Україною та сприяння стабільності і розвитку по обидва боки кордону.

ЗІК

 

31 жовтня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів