“Подаруй собі книгу”

Під таким гаслом проводитиметься виставка-ярмарок “Ужгородський книжковий Миколай”, що вже вп’яте організовує громадська організація “Нова форма” та обласна наукова бібліотека.

 

14-15 грудня – два незабутні дні, присвячені книзі. Вони передбачають презентації нових книг, конкурси, дискусії, які чекатимуть на вас у спорткомплексі “Юність”. Також в аудиторіях вузів, шкіл, бібліотеках міста відбуватимуться цікаві зустрічі з гостями “Миколая”. А серед них і лауреати Шевченківської премії Д. Кремінь та М. Слабомпицький, головний редактор журналу “Книжка-рев’ю” К. Родик та керівник Всеукраїнського конкурсу “Книжка року” Г. Родіна, літературознавець П. Стус та поет і публіцист П.Вольвач.

В рамках заходу плануються виставки живописку і графіки, творчі зустрічі з фахівцями книжкового дизайну з Української академії друкарства (м. Львів) – В. Стасенком та Л. Куцем. Важливим кроком на шляху розвитку саме сучасної закарпатської літератури буде арт-перформенс “Культовий постмодерн (зимові медитації)” (14 грудня – галерея “Ужгород”), в якому братимуть участь молоді автори, більшість з яких ще не має власних книжок.

“Бібліотека поповниться подарунками від видавництв та авторів”, - порадувала нас Людмила Григаш – директор обласноі універсальної наукової бібліотеки. Частину цих книг, разом із книжковими внесками всіх бажаючих, буде передано до шкілних та сільських бібліотек з метої їх підтримки.

Звичайно, подібні акції потребують фінансової підтримки. Цього року – 6 тисяч гривень. Але наступного року, як повідомив заступник начальника управління освіти Іван Канюка, справи покращаться. Міністерство культури зобов’язалося включити обговорення цього питання в законопроект 2007-го року.

Ця щорічна акція спрямована на підтримку закарпатської книги. Шість років тому організатори поставили перед собою мету три завдання: популяризувати українську книгу, забезпечити бібліотеки та книгарні культовими книгами та активізувати літературний процес на Закарпатті. За словами одного з організаторів, закарпатського письменника та журналіста О. Гавроша, їм це вдалося. З кожним роком ярмарок-виставка приносить все кращі плоди – найцікавіші новиннки для справжніх шанувальників книги. Будьте серед них і Ви!

Надворна Ірина

 

05 грудня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів