Знову питання консорціуму

Українські парламентарі скритикували як непрозору домовленість приєднати до російсько-українського газотранспортного консорціуму німецьку компанію "Рургаз".

 

Як повідомив раніше прес-центр "Нафтогазу України" досягнутий на переговорах у Ки?ві консенсус корпоративних інтересів України з російським "Газпромомом" та німецьким "Рургазом", передбача? створення нового транзитного коридору на території України, який забезпечить додаткове постачання 20 мільярдів кубометрів газу на ?вропейський ринок.

Голова підкомітету з питань газової промисловості комітету з питань Паливно-енергетичного комплексу Верховної Ради Олесь Гудима заявив в інтерв'ю Бі-Бі-Сі, що угоди по консорціуму заторкають національні інтереси України і мають пройти експертизу і бути ратифіковані парламентом:

"Для того щоб збалансувати інтереси експортера, транспортера і споживача - участь Німеччини ? дуже бажанна. Отже сам факт ніби завершення переговорів між трьома державами ? позитивним. Але говорити про якісь вигоди зарано, тому що ми нема?мо ще жодних документів. Хто буде мати яку долю? Хто врешті буде вкладати інвестиції у розвиток транспортної системи України? ? хто буде отримувати які прибутки чи дивіденди? Я думаю, що такий формат тристоронній, хоч і позитивний, мусить пройти відповідну експертизу, громадське обговорення, і безумовно мусить бути внесений на ратифікацію у парламенті. Тільки тоді, він буде дуже об'?ктивним, і прозорим. Тільки якщо він пройде таку процедуру ратифікації в парламенті, з попереднім вивченням економічного обгруyтування національної безпеки, отоді він буде мати силу і буде швидко діяти, а не так як угода між двома державами, яка після двох років, ніби-то співпраці, абсолютно не просунулася ні на йоту вперед" .

 

01 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів