В Ужгороді 32 родини залишилися у свята без світла

Місцеві комунальні служби відмовляються вирішувати аварійну ситуацію.

 

Своє невтручання комунальники аргументують тим, що будівля без електроенергії належить військовим. Натомість ті повідомляють, що передали приміщення комунальникам ще на початку жовтня, але влада Ужгорода не погодилася приймати споруду без капітального ремонту.

Через дірявий дах страждає помешкання Інни Паламарчук. В одній із кімнат не вмикається світло. Стеля й стіни вкриті пліснявою. Грибок не зникає навіть після ремонтів.

Інна Паламарчук, жителька гуртожитку: "Шпалери падають, після кожного ремонту падають, відклеюються. Жити там практично не можливо".

Та найважче молодій мамі було останніми днями. Цілий гуртожиток залишився без електропостачання. Це стало справжньою катастрофою для будівлі без газу, гарячої води та ледь відчутним центральним опаленням.

Марина Ушанецька, жителька гуртожитку: "Колись заміж за військового було гордість вийти, а тепер стидно сказати, як ми живемо, в яких умовах. В кімнатках сім’ї мають по двоє, по троє дітей".

Аби електроенергія була постійно, треба ремонтувати електрокабель. Вартує це понад 30 тисяч гривень. По 2000 з кожного помешкання. В родинах військових кажуть, що таких грошей не мають, та й не повинні вони фінансувати ремонт житла, яке не є їх приватною власністю.

Донедавна гуртожиток був у підпорядкуванні військових. Ті твердять, що передали його 13 жовтня у комунальну власність Ужгорода. Міноборони навіть понад 400 тисяч гривень виділило на ремонт будівлі. У мерії кажуть, гроші перерахували запізно.

Микола Адамовський, заступник мера Ужгорода: "Деньги пришли в конце года. Чтобы их освоить, надо провести тендер. Время тендера не менее полтора месяца. Эти деньги вернутся обратно в Министерство финансов, так как деньги не будут освоены, это не реально".

Без капремонту гуртожиток у комунальну власність влада не візьме. Пропонує звертатися й надалі до військових за грошима. Директорка каже, таких у Міноборони на 2007 рік не передбачено. Тепер мешканці думають, щоб їм наступного року не залишитися без даху над головою.

Марина Коваль, Юрій Ковальов, Закарпаття, НТН.

 

09 січня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів