В ЗАКАРПАТТІ ПРОХОДИТЬ МІЖНАРОДНИЙ ДИТЯЧИЙ ПІСЕННИЙ ФЕСТИВАЛЬ

В Ужгородському прес-клуб відбулося засідання, головною темою якого стало представлення Міжнародного дитячого пісенного фестивалю "Children’sEurostar”.

 

Захід проходить в області в рамках транскордонного співробітництва в країнах Карпатського Єврорегіону під патронатом генерального консульства Словацької республіки в Ужгороді та за підтримки Закарпатської обласної, районних державних адміністрацій та міськвиконкомів.

Генеральний консул Словацької республіки в Ужгороді Антон Лукачовіч на засіданні розповів, до цього часу Консульство Словаччини підтримувало одноразові мистецькі акції. Але пропозиція словацького мистецького товариства „ГОНГ” є дуже цікавою та перспективною, тому що передбачає участь конкурсантів із усього Закарпаття і складається з кількох етапів. бажає учасникам успіху.
Керівник товариства Владо Желєзняк розповів про механізм відбору часників та проведення власне конкурсу в області. У вересні – жовтні 2006 року у 10 районах Закарпаття пройшли відбіркові конкурси фестивалю. Всього у них взяли участь понад 450 учасників. До участі у півфіналі відібрано 100 фіналістів, з якими зараз проводиться творча підготовка. Півфінали фестивалю розпочнуться з другої половини січня 2007 року, 10 переможців яких візьмуть участь у національному фіналі, який відбудеться в Ужгороді в березні цього року. А троє національних фіналістів представлятимуть Україну на міжнародному фіналі у м. Кошице (Словаччина) 1 червня 2007 року.
Учасниками конкурсів є діти віком від 7 до 15 років. Участь у фестивалі не потребує жодних вступних внесків та фонограм,-- підкреслили організатори. Конкурсанти виступають у жанрі популярної музики. Крім цінних подарунків та призів юні співаки матимуть нагоду записати вже авторські твори на компакт-диск –збірку найкращих виконавців конкурсу. Місцеві меценати теж підготували свої нагороди: зокрема фірма "БудСвіт"( директор Павло Мигович) пропонує власне заохочення вже для організаторів фестивалю. Той районний будинок культури, який найкраще підготує проведення півфіналу отримає від фірми необхідні будматеріали для ремонту приміщень, а за потреби—і робітників.

 

19 січня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів