"Продуктовий набір" за двадцять тисяч гривень...

... вилучили на митному посту "Тиса"

 

Ранок 24 січня став невдалим для нашого співвітчизника, який на мікроавтобусі „MERCEDES–BENZ” з причепом подорожував у приватних справах з Іспанії до України.

Для проходження митного контрою на митному посту "Тиса" Чопської митниці він вказав у декларації 2,5 тисячі євро, газову колонку, пральну машину та декілька коробок з особистими речами, які за його словами попросили передати додому наші заробітчани.

Однак, коли митники розпочали огляд ручної поклажі автомобіля та причепа, виявилося, що серед коробок з посилками заховано сумки-холодильники. Митники попросили їх відкрити. І знайшли чимало цікавого: окрім офіційно задекларованих речей підприємливий українець віз на батьківщину 514 кілограмів м"ясних делікатесів і 192 кілограми сирів та сирних кремів. При подальшому огляді "знайшлося" ще й 8 кілограмів печива, яке знаходилося в картонних коробках та дорожніх сумках на дні багажного відсіку.

Цікаво, що майже весь "товар" італійського виробництва. Серед виявленого сири "Brie Des Ducs" та Foie gras" , м"ясні паштети "Pate", копчені свинні окороки "Fiorucci Parma ", "Fiorucci San Daniele" і "Fiorucci Tivoli" у вакуумних упаковках, дорогі ковбаси та бекони. Загальна сума вилученого складає 20 тисяч 661 гривню.

Оскільки громадянин здійснив спробу перемістити через кордон України з приховуванням від митного контролю продукти харчування (які до того ж заборонені до ввезення в Україну приватними особами), митники склали протокол про порушення митних правил. Продукти та автомобіль з причепом вилучено до рішення суду.

Крім проблем на митниці, порушника, очевидно, очікує ще й неприємна розмова з господарем автомобіля. „Мерседесом" вартістю 67 тисяч гривень він керував за дорученням власника.

Прес-служба Чопської митниці

 

25 січня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів