"Полёт Жирафа", або Фелікс Кривін повертається

2 лютого Русинський народний дім гостинно відкрив двері усім шанувальникам творчості відомого письменника Фелікса Давідовича Кривіна (колишнього ужгородця, нині проживає в Ізраїлі). Ужгородське міське „Общество ім.А.Духновича” ініціювало проведення вечора-презентації нової книги автора „Полёт Жирафа”, яка нещодавно вийшла у Видавництві В.Падяка.

 

Свого часу Ф.Кривін на теренах колишнього радянського простору зажив слави найбільш популярного письменника із Закарпаття. Достатньо сказати, що його твори (пише російською мовою) виходили чималими тиражами у Москві та в Ужгороді. Він також публікувався у перекладах польською, словацькою, хорватською, угорською, німецькою, англійською, болгарською, фінською, естонською, латиською, армянською, іспанською, чеською мовами. А також – на івриті, хінді, пенджабі, на тамільській і навіть на экзотичній мові есперанто!


„Полёт Жирафа” – це книга поезії та прози, яку складають переважно нові твори письменника, до того ж написана вона з великою ностальгією за Ужгородом. Про це йшлося у виступах кандидата філологічних наук, директора видавництва Валерія Падяка, головного редактора видавництва Лариси Ільченко, автора передмови до книги, доцента Ужгородського університета кандидата філологічних наук Людмили Бородіної, художника-ілюстратора Олени Довженко, режисера-постановника Закарпатського державного російського драматичного театру в Мукачеві Віталія Дворцина.


До організації вечора долучилися Закарпатський благодійний фонд „Хесед Шпіра”, ужгородське товариство російської культури, Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека, яка підготувала тематичну виставку. Учні ужгородської школи № 3 (керівник літстудії – бібліотекар школи Ольга Іванова) читали твори з нової книги. Народний художник України, академік Академії мистецтв України, лауреат національної премії ім. Т.Шевченка та лауреат премії ім. А.Духновича за визначні заслуги на благо русинської культури Володимир Микита демонстрував свою роботу – портрет Фелікса Кривіна. Завершився вечір виступом ансамблю „Беяхад” („Вместе”) при фонді „Хесед Шпіра”, який виконав в’язанку російських, єврейських та русинських пісень. Інформує прес-центр Ужгородського Общества ім.Александра Духновича.

 

04 лютого 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів