Закарпаття: епілдемія грипу вже в 5 районах

Введено в дію обласний "План протиепідемічних та профілактичних заходів по попередженню захворюваності на грип та ГРВІ на епідемічний період сезону 2006-2007рр."

 

У зв’язку з виявленням циркуляції вірусів грипу та перевищенням епідемічних порогів в ряді міст і районів області, з метою зниження інтенсивності поширення захворювань на грип серед населення області, рішенням Надзвичайної протиепідемічної комісії при облдержадміністрації, введено в дію обласний "План протиепідемічних та профілактичних заходів по попередженню захворюваності на грип та ГРВІ на епідемічний період сезону 2006-2007рр.".
Станом на 06.02.07 в цілому по області епідемічного порогу по захворюваності на ГРВІ не досягнуто, однак перевищення порогів зареєстровано на 5-х адмінтериторіях – м.Ужгороді, Іршавському, Хустському, Ужгородському та Берегівському районах.
На даних територіях рішеннями Надзвичайних протиепідемічних комісій при Ужгородському міськвиконкомі та райдержадміністраціях затверджені заходи на епідемічний період у відповідності з місцевими „Планами по попередженню захворюваності на грип та ГРВІ у сезон 2006-2007рр.”. У цих районах та м.Ужгороді введено обмежувальні заходи (призупинено навчальний процес) у 157 школах, 140 ДДЗ, 2 школах-інтернатах, 3 ліцеях, 2 гімназіях.
Рівні захворюваності на ГРВІ наближаються до порогових у Перечинському, Виноградівському та Тячівському районах.
Вірусологічною лабораторією обласної СЕС методом люммікроскопії виявлені віруси грипу у носопролигових змивах хворих, клінічно грип діагностується у Берегівському районі.
Обласна СЕС продовжує щоденний епідеміологічний моніторинг захворюваності на грип і ГРВІ та вірусологічний моніторинг з метою етіологічної розшифровки захворюваності.


Головний державний санітарний лікар Закарпатської області Віра Чиж

 

07 лютого 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів