Пташиного грипу в Закарпатті наразі немає

Останнім часом Закарпаттям вперто ширяться чутки про те, що в області гине птиція. Населення побоюється, чи не є причиною цього пташиний грип, який з тиждень тому знову виявили в Угорщині

 

Сьогодні на прес-конференції в Закарпатській облдержадміністрації спеціалісти ветеринарної служби Закарпаття відповідали саме на ці запитання мас-медійників регіону, а ще повчали, як уберегтися від пташиного грипу.

Начальник управління ветеринарної медицини в Закарпатській області Юрій Садварі запевнив журналістів, що в них є інформація про загибель птиці, але гине вона не через пташиний грип. Здебільшого причиною цього є інші хвороби, приміром хвороба Ньюкасла, гельмінтоз, сальмонелльоз тощо, а ще погані умови для проживання птиці.

Однак загроза занесення пташиного грипу до Закарпаття є, і причина цього дикі перелітні птахи. На щастя поки що, кажуть ветеринари, серед тієї водоплаваючої птиці, яка гніздиться в Закарпатті, і шляхи міграції якої проходять через область, циркуляції вірусу пташиного грипу не виявлено.

На сьогодні в Закарпатті у господарствах усіх форм власності нараховується близько 5 мільйонів голів птиці. Щеплення від пташиного грипу зробили лише 2,8 млн. голів.

Вл. інф.

 

07 лютого 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів