Без перемог, зате з досвідом

Закарпатські волейболісти-аматори провели другий тур чемпіонату України

 

Минулих вихідних в ужгородському спорткомплексі "Юність" пройшов другий тур чемпіонату України з волейболу у вищій аматорській лізі. Ліга заснована у 2001 році, нині вона об’єднує вже 44 команди, з яких 12 грають у вищій лізі, 8 — у першій, 12 у другій та 12 у жіночій.

Цікаво, що у вищій лізі виступають одразу три закарпатські команди — свалявський "Спартак", хустський "Нарцис" та команда ужгородської ОДЮСШ. За правилами ліги, команда, яка за результатами змагань посяде останнє місце, перейде із вищої ліги до першої, а її місце займе найкраща команда першої ліги. Значне випробування очікує на гравців, що посядуть 11-те місце. Їм доведеться відстоювати своє право на участь у змаганнях вищої ліги в боротьбі з волейболістами, які будуть другими у першій лізі. Фахівці федерації волейболу України вважають, що такі жорсткі умови сприятимуть тому, що вища аматорська ліга сформується із досвідчених волейболістів, які демонструватимуть високий рівень гри, а відповідно, цікавішими стануть матчі ліги.

В Ужгороді змагалися 8 команд, розбитих на дві групи. До групи "А" входять "Златогор" (Черкаси), "Ескоріал" (Кривий Ріг), "Бірзула"(Котовськ) і "Хімік"(Южне). До групи "В" — ОДЮСШ (Ужгород), "Спартак" (Свалява), "Володар" (Галич) та "Нарцис" (Хуст). На жаль, закарпатські клуби не порадували особливими успіхами, лише свалявський "Спартак" один раз переміг команду "Бірзула" з Котовська. У чотирьох матчах перемогу здобули гравці "Златогора", "Ескоріала" та "Хіміка", і тричі перемагала "Бірзула".

Хоча, відзначимо, наразі для закарпатців все-таки головним є не результат, а те, що наші волейболісти набираються необхідного досвіду. Відзначимо, що наші команди майже повністю сформовані з юнаків, у той час, як суперники з інших областей мають у складі навіть професійних волейболістів. Наступний тур пройде у березні, а призери ліги визначаться у травні.

 

13 лютого 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів