"Газ України" відключили від газопостачання "Ужгородтеплокомуненерго"

І завтра компанія "Газ України", що входить до складу "Нафтогазу України", має намір звернутися до Генпрокуратури та МВС з приводу незаконних дій закарпатської міліції

 

Як повідомля? "Газ України", дво? її працівників, які перебували у відрядженні в Ужгороді, були [b]"незаконно затримані та утримання протягом 10 годин в приміщенні управління МВС в Закарпатський області"[/b].

Сталося це 13 серпня, коли працівники "Газу України" прибули до Ужгорода з метою проведення наради в облдержадміністрації щодо вирішення проблеми заборгованостей місцевих підпри?мств теплокомуненерго.

Оскільки на нараді питання погашення боргу вирішено не було, працівники "Газу України" відключили від газопостачання "Ужгородтеплокомуненерго".

Проте відразу по цьому з ініціативи облдержадміністрації обласна міліція вжила до них силових заходів, без їжі та напоїв з 7 вечора до 5 ранку незаконно та безпідставно утримуючи їх у приміщенні УМВС в Закарпатський області.

"Своїми діями закарпатська влада та місцева міліція порушили права людини, закріплені Конституці?ю України, законодавчими та підзаконними актами, та міжнародними договорами, підписаними з боку України", - ідеться у прес-релізі "Газу України".

"Брутально було порушено законодавство про забезпечення національної економіки та населення природним газом", - також зазнача? "Газ України".

"Газ України" сподіва?ться, що керівництво держави, МВС та Генпрокуратура "дадуть належну оцінку міліцейському свавіллю по указці обласної державної адміністрації в Закарпатті щодо працівників компанії та підпри?мств, що входять до її структури".

"Українська Правда"

 

15 серпня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. mama 2004-08-17 / 13:28:00

    Артуре, а давайте зустрінемося! Поговоримо...

  2. Артур 2004-08-16 / 18:15:00

    Re: mama
    Йой! Здається Вас зачепило...:) Але що таке новини в інформаційному сайті, Ви знаєте? Вони по суті не можуть бути старими, якщо вони вже десь були опубліковані, то це вже не новини, а враження журналіста про подію або плагіат. Про режим он-лайн, якщо не до Вас, то до кого??? Я думав, що здобувши необхідну інфо, журналіст бежить її скидувати на сайт. У вас інакше? ви чекаєте добу-дві:)

  3. мама 2004-08-16 / 15:40:00

    Re: Артур
    Про події у Закарпатті можна прочитати тут. А щодо "слід розширювати мережу кореспондентів і намагатися працювати в режимі он-лайн", то це питання не до мене.

  4. Артур 2004-08-16 / 14:34:00

    Re: mama

    Є таке поняття в журналістиці, як інформатори, які сплавляють інфо. Звісно легше давати інфо про події в Закарпатті зі ссилкою на київський сайт. Журналіста ноги годують, чи не так?
    Стосовно сайту, якщо прагнете до того, щоб називатися кращими слід розширювати мережу кореспондентів і намагатися працювати в режимі он-лайн

  5. Газовик 2004-08-16 / 11:14:00

    Даааа..... Мэр показал зубы... Конечно проще тырить деньги чем расчитываться за газ...а потом закрывать в каталажку прибывших газовиков и насылать налоговую и пожарную на Закарпатгаз. Просто умничка. Пора видать его самого в кутузку определять.

  6. мама 2004-08-16 / 09:23:00

    Добрий день! Ми дуже вдячні, що ви проявляєте такий інтерес до нашого сайту. Щодо інформації, то попрошу вас, шановні, згадати, які дні тижня були останніми, і якщо ви хоч раз спілкувалися з представниками наших правоохоронних органів хоча б у будень, думаю зрозумієте що й до чого. Постійний з’їзд з їхнього боку типу "вибачте, у нас вихідні" змушує читати Укр. Правду.

  7. Артур 2004-08-15 / 17:42:00

    полностью согласен. То, что дали инфо - супер, но она однобока - с позиции Газ Украины, а где зак.милиция - ее комментарий почему задержали этих газовиков, где позиция облгосадминистрации - почему это все вообще происходило?
    А так это для детей.

  8. Papa 2004-08-15 / 17:36:00

    Dobre scho chytajete Ukr.Pravdu.
    Ale treba chytaty Internet trohy operatyvnishe. Bo vy zapiznyujetes na dobu a to i na pivtora.
    Ja vzhe ne govoryu pro te scho mogly b nadaty i VLASNU INFORMACIJU, a ne perepechetky z Kyjeva