Сергій Глущук покаже свої пейзажі

У понеділок , 19 лютого, о 16.00 в Закарпатському музею архітектури і побуту відкриється виставка Сергія Глущука, яка триватиме два тижні. Цього року ужгородському художнику виповнюється 50 років, тож на виставці буде символічних 50 картин.

 

Сергій Глущук вирізняється з-поміж закарпатських живописців своєю манерою. Його роботи відразу впізнаванні, адже він сповідує класичну техніку живопису. Великою мірою на його художньому почерку позначився ще один фах -- реставрація старих полотен. Тож своєю манерою Сергій Глущук переносить нас із еклектичного ХХІ століття у часи середньовіччя.

Ще однією родзинкою художника є навчальний посібник „Техніка станкового живопису”, який він видав торік. П’ять років Сергій Глущук викладав техніку живопису у Київському художньому інституті, і це видання є підсумованим досвід теоретика і практика. На книжку схвально відгукнулися такі поважні часописи, як „Образотворче мистецтво” та „Книжковий клуб”, а довідку про Сергія Глущука вмістила „Енциклопедія сучасної України”.

На виставці художник покаже не тільки портрети та натюрморти, але й пейзажі, для яких буде виділено окремий зал. До речі, Сергій Глущук належить до тих малярів, які не бояться виставлятися щороку. Наприклад, торік він показав в Ужгороді виставку графіки.

Олександр ГАВРОШ, Ужгород.

 

14 лютого 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів