Жіноча еротика по-закарпатськи

Львівське видавництво „Піраміда” видало книжку Ірисі Ликович

 

Схоже, закарпатська література починає переростати традиційні регіональні межі. І це не може не тішити. Відоме львівське видавництво „Піраміда”, яке спеціалізується на сучасній українській літературі, видало книжку молодої закарпатки Ірисі Ликович „Перелітна”, випускниці Ужгородського Національного університету.

Як сказано в анотації, „проза Ірисі Ликович є дивним симбіозом відвертості й закритості, крайнього еротизму і духовної піднесеності, романтичності й натуралізму. Так відчувати і писати може тільки Жінка”.

Автор передмови зазначає, що „Перелітна” Ірисі Ликович багатьох шокує, а декого й обурить. Бо ми не звикли, щоб жінка писала ТАК відверто. Тим паче, якщо їй усього 22. Тим паче про те, про що й досі прийнято говорити з масними посмішками і пітними долонями.

Деколи ця сповідь зболілої душі на грані емоцій, на межі дозволеного, але ніколи не за нею. Бо в усьому, що тут написано, відчувається велика ПРАВДА, подана самобутньо й переконливо.

Проза Ірисі Ликович ні на кого не схожа. А це – перша ознака таланту. Складна, емоційна, образна, вона поєднує в собі багато, здавалося б, суперечливих рис. Але, зрештою, таким і є наше життя – суцільний хаос, який називають порядком.

„Перелітна” вже надійшла в книгарні України, в тому числі ужгородського „Кобзаря”. А молода авторка тим часом поїхала на рік до Німеччини, де в Кельні посилено вивчає німецьку мову і закінчує свою наступну книжку.

Олександр ГАВРОШ, Ужгород

 

20 лютого 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів