Ужгородський замок розкопуватимуть

Як повідомив заввідділом археології Закарпатського обласного краєзнавчого музею Йосип Кобаль, влітку Ужгородський замок чекає небуденна подія – археологічні розкопки. Востаннє замок досліджували археологи в сімдесятих роках – тоді було відкопано фундамент церкви святого Юрія, де приймалася славнозвісна Ужгородська унія.

 

З того часу тут не копалося. Та й взагалі, окрім Невицького замку, масштабні розкопки ніде не проводяться. Наприклад, у верхньому внутрішньому дворику Мукачівського замку -- метрові культурні нашарування, які би могли ой як багато розповісти про нашу історію!

В Ужгороді копатимуть біля відреставрованої вежі (під час ремонту будівельники виявили невідомий досі таємний хід) та у внутрішньому дворику, де востаннє проводилися археологічні дослідження ще у 1947 році. Планується і очищення замкового колодязя. Дозвіл від Інституту археології вже є. Кошти на розкопки виділяє краєзнавчий музей.

Так що ще цього року ми станемо свідками знахідок і сенсацій одного з найцікавіших замків України, повідомив ЗІА "Простір" Олександр ГАВРОШ.

 

28 лютого 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів